Afbeelding

Gratis 1m3 compost tijdens landelijke compostdagen

Algemeen 1.188 keer gelezen

UDEN | Bij van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden kan iedereen op zaterdag 17 en 24 maart tussen 9.00 en 14.00 uur gratis 1 m3 compost ophalen.

Van Berkel Biomassa & Bodemproducten in Uden verwerkt het groenafval afval tot verschillende bodemverbeteraars. Inwoners de van gemeente Uden krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost die goed is voor de tuin.

Goed voor milieu en portemonnee
De compost is op te halen met opgave van postcode en huisnummer. Wees op tijd, want op is op. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, zorgt voor een natuurlijke en goede waterbalans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van groenafval heeft een ook positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht.
Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Groenafval scheiden heeft nog een voordeel: het is in de meeste gevallen goedkoper dan het groenafval samen met het restafval te verwerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant