Er werd hard gewerkt afgelopen zaterdag
Er werd hard gewerkt afgelopen zaterdag

sVLU pakt heide Bedaf aan met NLDoet

Algemeen 735 keer gelezen

UDEN |  Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft afgelopen zaterdag mee gedaan met NLDoet. De heide van Bedaf is geschoond van jonge opslag. 

Dit is nodig voor behoud van een open heidevlakte. Verder is de heide 1,5 hectare groter geworden door de bosrand wat verder terug te zetten. Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn heideveldjes, zoals bij Bedaf, fraaie half-natuurlijke landschappen, die je goed moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: "Voor veel dieren zijn deze terreinen van belang. Denk aan de wulp, klapekster, boompieper en boomleeuwerik, alsmede aan (graaf)bijen, graafwespen en mierenleeuw."

Vrijwilligersactie NLDoet
NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar waren 375.000 vrijwilligers actief bezig. Veel organisaties leverden aan deze actie een bijdrage om zo extra vrijwilligers te krijgen. Ook aan de slag in het Udense landschap? Het sVLU is elk jaar twaalf keer actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek wordt gezorgd. Iedereen mag mee helpen. Bel voor meer informatie naar Willem Peters (0413 25 25 29) of Ernest de Groot (0413 25 13 70).
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant