Afbeelding

Sfeervolle Vegas-Dinnershows door St. Caecilia Volkel

Algemeen 784 keer gelezen

VOLKEL | De tweede editie van de Dinnershows van Harmonie & Slagwerkgroep St. Caecilia vonden afgelopen weekend plaats. In een tweemaal uitverkocht Muziekhuis konden alle gasten genieten van diverse optredens in Vegas-stijl. En dat alles onder het genot van een smakelijk drie-gangen diner.

Het leerlingenorkest Enjoy onder leiding van Remco Spierings opende deze muzikale avond met 'Chariots of Fire' samen met de slagwerkgroep. Enjoy speelde ook nog samen met de harmonie, een vrolijke zomerse ballade en ondersteunde de zang bij 'Counting stars'. De zang werd deze avond verzorgd door Simone Slegers, Mirte van Driel en Klaas Verstegen. Zij zorgden niet alleen voor een uitgelaten Vegas-sfeer maar wisselde ook af met rustige gevoelige liedjes. Zo zong Simone het mooie 'At last' waarop  het rolstoeldanspaar Arna en Ben van Vugt  lieten zien hoe mooi rolstoeldansen is. Arna en Ben dansten ook nog op de klassieker 'Waltz no.2', gespeeld door de harmonie.

Acts
De slagwerkgroep, voor het eerst onder leiding van Ward van Hertum, verzorgde deze avond diverse acts geheel in Dinner-stijl. Zo maakte zij tijdens de 'Woksong' gebruik van echte woks en pannen. Bij het nummer 'Eten' werd er nog meer keukengerei uit de keukenla gehaald en gebruikte ze garde, deksels en zelfs een mixer. De muziek kwam verder uit van tevoren gestemde glazen met water. Verder begeleidde ze de zang op pvc-buizen door er met een teenslipper op te slaan. D.V. Dance Action was aanwezig met vier danseressen. En zij verzorgden niet alleen de dans maar serveerde ook het eten uit. Marianne Vogels en Thea Kanters zorgden er op geheel eigen wijze voor dat de avond op een vrolijke manier aan elkaar werd gepraat en vulde de tijd die nodig was om sommige acts op te bouwen op met een sketchje of een gekkigheidje. Zo maakte zij op voortreffelijke manier van deze avond één geheel.

Harmonie
De harmonie onder leiding van Will Veraa was ter gelegenheid van deze avond uitgebreid met een combo bestaande uit maar liefst twee gitaristen, een bassist, toetseniste en drummer. De harmonie speelde muziekstukken in het thema en verzorgde de muziek bij diverse zangnummers. De opbouw in het programma zorgde ervoor dat de zang in het laatste blok helemaal los kon gaan op 'Viva Las Vegas' gezongen door Klaas Verstegen en 'Let's get loud' door Mirte. Bij de opzwepende afsluiter 'Copacabana' kon niemand meer stil blijven zitten.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant