Wethouders Van Merwerode en Van den Berg en Ernest de Groot en Jeanny Rutten
Wethouders Van Merwerode en Van den Berg en Ernest de Groot en Jeanny Rutten

Ondertekening convenant 'Uden fietsstad van Nederland'

Algemeen 1.519 keer gelezen

UDEN | Stichting Fietsforum Uden (FFU) en gemeente Uden hebben vandaag hun samenwerking bezegeld met het convenant 'Uden fietsstad van Nederland'.

Namens de gemeente ondertekenden de wethouders Van Merwerode (verkeer en vervoer) en Van den Berg (beheer openbare ruimte) het convenant. Het fietsforum werd hierbij vertegenwoordigd door Ernest de Groot (voorzitter) en Jeanny Rutten (secretaris). Het convenant bevat afspraken over de rolverdeling en taken van de gemeente en het fietsforum. Tijdens het G1000 traject werd duidelijk dat fietsgebruik en fietsveiligheid belangrijke onderwerpen zijn voor de Udense inwoners. Een aantal betrokken inwoners hebben zich verenigd in de Stichting Fietsforum Uden.

Het fietsforum ondersteunt gemeentelijke projecten op het gebied van fietsinfrastructuur en ziet tevens toe op naleving van gemaakte afspraken. Bij de visievorming en het uitvoeringsprogramma van het gemeentelijke verkeer en vervoerplan (GVVP), heeft het FFU al een belangrijke bijdrage geleverd. Stichting FFU en gemeente Uden zullen samen het fietsbeleid verder vormgeven, en de fietsprojecten uit het GVVP zoveel mogelijk promoten. Vanuit dit convenant is het de bedoeling om te komen tot een convenant 2.0, waarin fietspromotie en het bereiken van de titel 'Fietsstad van Nederland' de belangrijke doelen zijn.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant