Het team van Eeterij Stoer (foto: Ad van de Graaf)
Het team van Eeterij Stoer (foto: Ad van de Graaf)

Eeterij Stoer: een stukje beleving in combinatie met een stoere en eerlijke kaart

Zakelijk 5.564 keer gelezen

BOEKEL | In de zomer van 2017 heeft Eeterij Stoer zich gevestigd in de Peelstraat in Boekel. Nicole Roemer, ervaringsdeskundige op het gebied van horeca, kreeg een aanbod om de bestaande horecaonderneming op de Peelstraat voort te zetten als bedrijfsleider en er een eigen draai aan te geven.

Zij zag direct kansen om hier iets moois van te maken op deze unieke locatie, gelegen tussen de bossen in een rustgevende omgeving met veel ruimte. Dit heeft haar doen besluiten om haar baan in Den Bosch op te zeggen en een sprong in het diepe te nemen en haar ambities achterna te gaan. Ze heeft een jong en dynamisch team geselecteerd uit de omgeving om het tot een succes te maken. Het ontstaan van de naam was nog wel een dingetje; wekenlang zijn hier hersens over gekraakt en uiteindelijk is het 'Eeterij Stoer' geworden. Dit heeft natuurlijk te maken met de robuuste omgeving en uitstraling van het restaurant en een kaart passend bij de streek.

Locatie
Eeterij Stoer is gelegen in een mooie bosrijke omgeving waarvan gasten regelmatig zeggen dat zij aangenaam verrast zijn door de rustieke en unieke uitstraling van het restaurant. Het restaurant ligt op een terrein met RX Quarterhorses, een onderneming van Anne Grether die gespecialiseerd is in het trainen van Reiningpaarden. Vanuit het restaurant heb je goede uitkijk op de grote paardenbak waar training worden gegeven. Het restaurant is zowel binnen als buiten, het terras wordt geopend wanneer het weer dit toelaat.

Keuken
Eeterij Stoer wil zich richten op een stukje beleving in combinatie met een stoere en eerlijke kaart en voor ieder wat wils. Er is een bewuste keuze gemaakt om twee goede en ervaren koks aan te nemen die zich graag bezig houden met verse- en streekproducten. Zij streven ernaar álles vers op tafel te zetten en efficiënt om te gaan met producten waardoor weggooien niet aan de orde komt. Streekproducten waar ze op dit moment mee werken zijn bijvoorbeeld de vers gesneden frieten van Dun's Friet uit Uden en eieren van Stipkip uit Uden. Daarnaast wordt er in de keuken gewerkt met hoogwaardige apparatuur; producten worden op hoge druk gekookt waardoor vitamines en mineralen niet verloren gaan. Er worden huisgerookte gerechten geserveerd die in een rookmachine zijn bereid.

Menu's buiten de kaart
Naast de gerechten op de kaart wil Eeterij Stoer ook graag unieke menu's bieden buiten de kaart. Een voorbeeld hiervan is "Tafeltje Stoer", een verrassende, gevarieerde en avondvullende wandeling door de menukaart die wordt geserveerd op donderdagen en vrijdagen en elke maand anders is. Daarom ideaal voor gasten die van alles wat willen proeven. Je krijgt hierbij 2 koude voorgerechtjes, 2 warme voorgerechtjes, een soepje en 3 hoofdgerechtjes voor maar 24,50 euro per persoon en voor 3 euro extra een dessert. Daarnaast serveren ze op dinsdagen en woensdagen een 3-gangen verrassingsmenu voor 17,50 euro en worden er veel seizoensgebonden menu's buiten de kaart gecreëerd (denk aan Tafeltje Pasen en Tafeltje Kerst). Vanaf april staan er ook asperges op het menu, geteeld door boerderij de Zijp uit Boekel. Natuurlijk biedt Eeterij Stoer ook gerechten voor de kleintjes onder ons zoals pannenkoeken en schnitzels en amuseren wij ze graag met leuke kleurplaten en andere bezigheden.

Feesten en partijen
Daarnaast verzorgen zij graag jouw verjaardag, zakelijke lunch, jubileum of andere aangelegenheden voor elk budget. Hierbij kun je denken aan een Walking Dinner, Buffet, BBQ of speciaal samengestelde concepten voor ieder gezelschap. In overleg maken zij een op maat gemaakt plan waarin lekker eten en een optimale beleving centraal worden gezet.

Toekomst
Toekomstplannen zijn er zeker. Het plan is om naast de Eeterij een Bed&Breakfast te openen vanaf 2019 met 3 studio's waarin mensen de ultieme 'stoere' ervaring kunnen beleven. Daarnaast is het personeel continue bezig met vernieuwing als het gaat om aankleding, promotie en producten op de kaart. Binnenkort wordt ook het terras weer geopend waar je kunt genieten van een hapje en een drankje tijden de fijne lente- en zomerdagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant