Afbeelding

Op zoek naar een haard? Kom naar De Drie Kronen

Zakelijk 421 keer gelezen

BOEKEL | Er is momenteel nogal veel te horen over fijnstof in de atmosfeer. Oudere en slecht werkende houtkachels produceren veel fijnstof. Om dit terug te dringen is het wenselijk om deze toestellen te vervangen door energie zuinige haarden.

De huidige generatie haarden hebben veel voordelen ten opzichte van de oudere modellen. Naast het terugdringen van de fijnstof zorgen deze toestellen er ook voor dat het hout maximaal verbrand wordt tot wel zo'n 83 procent. Als u dit vergelijkt met een open haard is dat zo'n 60 procent meer warmte en 60 procent minder afval. Zo bespaart u ook op de brandstof en door de volledige verbranding en de luchtdichte afdichting van de haard is deze perfect te regelen en de de ruit blijft mooi schoon. Uiteraard is het wel belangrijk dat u goed gekloofd en droog hout stookt.

Vochtgehalte tussen 15 en 20 procent
Kiest u toch liever voor het gemak van gas? Dat is ook nog altijd een goede keuze. Hoewel er gesproken wordt over het terugdringen van het gasgebruikt blijkt gas nog steeds de goedkoopste manier te zijn om onze woningen te verwarmen. Het is niet mogelijk om alle woningen binnen een korte tijd van het gas af te sluiten.
De gasleveringen blijven gegarandeerd tot minimaal 2050 door gaan. Aangezien een gashaard gemiddeld zo'n 25 jaar meegaat is dit nog steeds een verantwoorde investering. Maar wat uiteraard ook erg belangrijk is, is de uitstraling, behagelijkheid en de sfeer van een haard. Zodat we ons thuis voelen en dat de gezelligheid binnen handbereik is.

De Drie Kronen
Benieuwd welke haard en welke ombouw het beste bij u en uw interieur past? Dan kunt u terecht bij De Drie Kronen in Boekel. Zij geven advies en ontwerpen uw persoonlijke haard op maat. Loop gerust eens binnen op Tweede Paasdag. De winkel is dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Wilt u graag wat uitgebreider advies, dan raadt De Drie Kronen aan om een afspraak te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant