De vrijmarkt vorig jaar
De vrijmarkt vorig jaar

Opnieuw vrijmarkt in Uden met Koningsdag

Centrum 4.995 keer gelezen

UDEN | Ook dit jaar is er een vrijmarkt in Uden. Deze vindt plaats op Koningsdag, vrijdag 27 april van 06:00 uur tot 16:00 uur. Op de vrijmarkt kunnen particulieren allerlei spulletjes aan de man brengen.

Niemand organiseert deze markt. Het College van burgemeester en wethouders heeft wel toestemming verleend om op deze dag een vrijmarkt te houden. Voor de vrijmarkt zijn de het voetgangersgebied Drossaard en voetgangersgebied winkelcentrum Bitswijk aangewezen. Ook de plaatsen in het centrum, zoals aangegeven op de plattegrond op www.uden.nl mogen gebruikt worden.

Er mogen vooraf geen plaatsen worden 'gereserveerd'. U mag alleen plaats nemen in het gebied welke is aangeduid als "vrijmarkt". Daarbuiten plaatsnemen is niet toegestaan. De driehoek van de Markt tegenover Markant is dit jaar niet in gebruik als vrijmarkt plaats. Pas vanaf 06.00 uur op Koningsdag mag u een plaats innemen op een van de daarvoor bestemde locaties. Buiten de aangewezen plaatsen mag niets worden verkocht. Tot 09.00 uur kan er worden gelost. Daarna worden de wegen in het gebied afgesloten. Alle aanwijzingen van de politie, de TOR (Toezicht openbare ruimte) en gemeenteambtenaren met een geel vestje moet u opvolgen.

Koningsmarkt
Ook is er een Koningsmarkt op 27 april. Dit is een kleine markt van kooplieden op de Markt. Deze markt is geopend van 08.00 tot 17.00 uur.

Tijdelijke verkeersmaatregel
Voor de viering van Koningsdag zijn de Markt, Marktstraat en de Nieuwe Markt afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Gescheiden afvalinzameling
De gemeente Uden gaat, in samenwerking met Caritas, het afval afkomstig van de standhouders op de Vrijmarkt gescheiden inzamelen. U bent zelf verantwoordelijk voor het schoonopleveren van uw plek op de vrije markt. U dient vanaf 16.00 uur te staken met verkoop en uw spullen mee naar huis te nemen. De Vrijmarkt levert allerlei afvalstromen op, zoals papier, elektrische apparaten, harde kunststoffen en textiel. Er komen op de Vrijmarkt op een drietal plaatsen containers te staan voor het scheiden van uw spullen. Vanaf 15.00 uur staat er een medewerker bij, die aangeeft waar en wat in welke container thuishoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant