Het zorglabel wordt op basis van een lijst parameters berekend in WoonConnect
Het zorglabel wordt op basis van een lijst parameters berekend in WoonConnect

Gemeente Uden ontwikkelt zorglabel met De Twee Snoeken

Algemeen 527 keer gelezen

UDEN | De Twee Snoeken heeft samen met de gemeente Uden een zorglabel ontwikkeld. Naar analogie van het energielabel geeft het zorglabel aan in welke mate een huis geschikt is, of is te maken, voor bewoners die nu of in de toekomst zorg nodig hebben.

Het zorglabel wordt op basis van een lijst parameters berekend in WoonConnect, de dynamische applicatie voor woningdigitalisering en wijkinnovatie van De Twee Snoeken. Aart Wijnen van De Twee Snoeken: "Het doel van het zorglabel is drieledig: tijdig het bewustzijn rond langer thuis wonen vergroten bij ouderen, de geschiktheid van het huidige woningaanbod in kaart brengen en procesveranderingen faciliteren die woningaanpassingen gericht op levensloopbestendig wonen vereenvoudigen."

Zowel de bouwkundige aspecten van de woning als het gebruik worden in kaart gebracht in vier deelgebieden: mobiliteit, fysiek, veiligheid en zorg. Daaruit rolt een toegankelijk label, tussen A en F, dat snel inzicht geeft in de mogelijkheden of eventuele noodzakelijke aanpassingen van de woning. De gemeenten Uden is nauw betrokken bij het opstellen van de parameters. In Uden start een pilot in de wijk Raam. De exacte data daarvan zijn nog niet bekend. "Met het zorglabel krijgen we goed inzicht in wat nodig is om onze inwoners met een zorgvraag langer thuis te kunnen laten wonen. Het is namelijk in het belang van onze inwoners dat we onze woningen op tijd geschikt maken zodat zij niet hun vertrouwde omgeving moeten verlaten", aldus Gerrit Overmans, wethouder van de gemeente Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant