Een eerdere filmavond van Objectief Zeeland
Een eerdere filmavond van Objectief Zeeland

Historische filmbeelden van Zeeland in de Garf

Kunst en cultuur 583 keer gelezen

ZEELAND | Na twee succesvolle filmavonden vertoont Objectief Zeeland vrijdag 20 april in de Garf vanaf 20.00 uur opnieuw historische Zeelandse filmbeelden. Ditmaal uit de jaarjournaals van 1976 en 1977, met onder meer grote droogte in de hete zomer van 1976 en de installatie van pastoor Jans.

Verder een film over de Molenfeesten met historische optocht en een film over de Mariaschool. Bij de eerdere voorstellingen paste het aantal bezoekers maar net in de zaal. Wilt u zeker zijn van een plaats, kom dan op tijd. De zaal is open vanaf 19.30 uur. In het jaarjournaal komt verder onder andere aan bod: Schaatsen op de Heische Tip; uitreiking Koninklijke onderscheiding dhr. Martien van Grinsven; touwtrekwedstrijden over water bij De Zeeltrekkers; 85-jarig jubileum Harmonie Zeelandia; St.Nicolaas op de scholen en in het bejaardenhuis en kerstversieren in de Kerk.

Gerard van der Sluis filmde de Molenfeesten en de historische optocht, waar destijds een groot deel van de Zeelandse bevolking aan meedeed. Bovendien wordt een korte film uit 1975 vertoond over de Mariaschool. Kortom, weer een avondvullend programma. Kijkend naar de voorgaande filmavonden verwachten we ook deze keer dat de bezoekers verrast worden met beelden waarop ze oude bekenden of familieleden herkennen. Met deze derde filmavond komt voorlopig een eind aan deze serie gratis voorstellingen. Objectief kiest ervoor om deze historische beelden te vertonen in de wintermaanden. Als de zomer voorbij is en de avonden langer worden gaat Objectief door met deze filmavonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant