Afbeelding

Nieuw festival in Uden: United Festival en Fabulous 90's organiseren samen festival

Kunst en cultuur 4.545 keer gelezen

UDEN | United Festival en Fabulous 90's bundelen de krachten samen: op 18 augustus vindt het festival 'Fabulous United' plaats in het Sportpark in Uden.

Maandenlang waren er geheime ontmoetingen tussen de twee partijen. "Het was moeilijk om het voor iedereen stil te houden, vooral omdat we er zelf enthousiast over waren. Maar eindelijk mogen we het naar buiten brengen", vertelt Hans Heeren, organisator van het Fabulous 90's. Eerder stond in de krant dat het 90s concept een nieuwe locatie had gevonden in Uden. "Er werd flink gespeculeerd maar niet één iemand had goed geraden waar we heen gingen. Terwijl we gewoon een plaatje van een park hadden gebruikt in de aankondiging" lacht Hans. Het  Fabulous feest kwam in 2015 abrupt ten einde toen de tennishal gesloopt werd. "Maar stiekem hebben we nu meer gevonden dan alleen een locatie, we hebben een krachtige samenwerking gesmeed".

Fabulous United
"Trots", vertelt initiator van United Festival, Pablo Slenders. "We hebben twee mooie edities op mogen zetten de laatste jaren. Maar natuurlijk is het vanaf het begin al een festival dat gaat over de kracht van samenwerking. De energie voelt gewoon goed, en dat gaan we daardoor ook uitstralen." De organisatie laat weten dat met deze samenwerking het terrein aanzienlijk gaat veranderen. In plaats van één mainstage zullen er dit jaar maar liefst twee volledige mainstages zijn met ieder een volwaardige line-up . Ook zal het terrein in het sportpark twee keer zo groot worden als de vorige jaren. "Wij geloven dat Uden met deze opzet alles in huis heeft om de regio naar zich toe te trekken. Daarom hebben we er ook voor gekozen later in het jaar te gaan zitten." De nieuwe datum wordt 18 augustus. Die dag zal het Sportpark in Uden omgetoverd tot een andere wereld. Om de samenwerking te bekrachtigen wordt de naam van het Festival per direct omgedoopt tot 'Fabulous United'.

Informatie
De verkoop van de early-bird-tickets begint op 7 mei om 19.00 uur. Een early-bird-ticket kost 19,50 euro. Wanneer deze uitverkocht zijn betaal je 27,50 euro voor een ticket.
Kijk voor meer informatie en tickets op www.fabulousunited.nl of www.facebook.com/FabulousUnited.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant