Estria.
Estria.

5G: Estria met moeite langs GVV'57, Ruwaard met 'oude rot' naar ruime en knappe winst

Voetbal 816 keer gelezen

Estria had het zeker niet makkelijk vanavond tegen GVV'57, maar won wel: 4-3 (doelpunten Bart Cruijssen (twee), Moos van de Bijl en Jaimy van Eck. Het gat met runner-up Gassel is zeven punten. Meest opvallende uitslag was die bij Ruwaard tegen nummer drie Toxandria: 4-1.

Ruwaard won bijna drie jaar niets, maar boekte dit seizoen tegen SC St. Hubert eindelijk weer een overwinning. Trainer Ger Romeijnders voorspelde toen al dat er meer overwinningen gingen volgen en hij heeft gelijk. Vanavond werd Toxandria met 4-1 aan de kant gezet. Twan Dekkers maakte er nog wel 0-1 van, maar via onder andere twee goals van Raymon van Tongeren eindigde het duel in 4-1. Uitblinker bij sv Ruwaard was de van de jeugd overgekomen doelman Colin van Beers. Romeijnders: "We hebben als team gevochten en met Colin hadden we een uitblinker op het veld staan. Maar we zijn ook heel blij met oude rot Jeffrey Baekelmans op het middenveld die voor rust zorgde."

Astrantia - De Willy's 0-0
Astrantia had in de eerste helft tegen De Willy's een veldoverwicht, maar was ongelukkig in de afronding. In de tweede helft kregen de gasten uit Wilbertoord meer kansen. De Willy's slaagde er echter niet in om doelman Sandor Antal te passeren. Jeroen Denissen, trainer van De Willy's: "De keeper van Astrantia heeft ze gered met goede reddingen. Jammer dat we niet scoorden, het was wel verdiend geweest. Maar we zijn tevreden met een punt, voor de groep een mooie opsteker."

Odiliapeel - WHV 3-1
Odiliapeel bezorgde WHV een 3-1 nederlaag. Hans Adam maakte er twee, Roy van Lankveld eentje.