De organisatie denkt al na over een tweede editie
De organisatie denkt al na over een tweede editie

Foodtruck Festival Smul in Uden: 'Simpel, gezellig en bourgondisch'

Algemeen 5.962 keer gelezen

UDEN | In het kader van Brabant Celebrates Food strijkt Foodtruck Festival Smul op 1, 2 en 3 juni in het sportpark in Uden neer. "Het wordt bourgondisch genieten voor iedereen", aldus organisator Perry Witlox.

Op het festival staan ruim 20 foodtrucks met elk hun eigen unieke gerechten. Bezoekers kunnen onder meer wafels, tosti's, wraps en Arabisch eten proeven. "Je zou het festival kunnen beschrijven als 'back to basic'. We maken er een simpel, gezellig en sfeervol weekend van, dat voor iedereen toegankelijk is." Aan de kinderen is dus ook gedacht. "We creëren een plekje met onder meer luchtkussens, een verhalenvertelster en een plek waar kinderen zich kunnen laten schminken. Ouders kunnen ondertussen genieten van het eten en muziek." Iedere dag staat er een band op het programma, met nog allerlei andere acts zoals Nederlandstalige zangers en een DJ. Perry zelf hoopt dat het een succesvol weekend gaat worden. "Een festival zoals deze kent Uden nog niet én Udenaren houden van lekker eten. Ik weet zeker dat het gezellig wordt!"

Vlooienmarkt
Voor kinderen tot 14 jaar is er op zondag 3 juni een vlooienmarkt waar zij gratis spullen kunnen verkopen. "Er is plek voor 15 kleedjes van maximaal 2x2 meter. Kinderen die hieraan deel willen nemen kunnen zich opgeven via smul@lifetourmanagement.nl of op de dag zelf."

Drinken
De toegang voor het festival is gratis, munten om te eten en drinken kunnen worden gekocht bij de kassa. Perry: "Drank wordt in een recyclebaar glas geschonken. Bij de bestelling van een eerste consumptie aan de bar betaal je 2,50 euro. Daarmee koop je je eigen glas. Bij iedere bestelling die je doet krijg je een gespoeld, schoon glas. Op die manier denken we ook aan het milieu." De opbrengst van de glazen gaat naar KiKa, dat zich inzet voor kinderen met kanker. "Juni is de maand van het kind, dus dat sluit perfect bij elkaar aan."

Tweede editie
Hoewel de eerste editie nog niet is geweest, denkt de organisator al na over volgend jaar. "Zoals het er nu uit ziet, is het de bedoeling dat er een tweede editie komt. Qua foodtrucks zitten we nu bomvol maar er melden zich zoveel foodtrucks aan dat we een volgende editie al kunnen vullen."

Informatie
Altijd al willen weten hoe een 'Dracula steak' of soto smaakt? Of ga je gewoon voor een broodje beenham? Ga dan een kijkje nemen in het eerste weekend van juni. Kijk voor meer informatie over het festival op Facebook of op www.lifetourmanagement.nl/foodtruck-festival-smul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant