De nieuwe schermen gaan meer verkeerslawaai tegenhouden én tegelijkertijd zonne-energie opwekken
De nieuwe schermen gaan meer verkeerslawaai tegenhouden én tegelijkertijd zonne-energie opwekken

Werkzaamheden Solar Highways A50 starten aanstaande maandag

Algemeen 1.847 keer gelezen

UDEN | Heijmans Infra BV uit Rosmalen gaat in opdracht van Rijkswaterstaat vanaf maandag 14 mei aan de slag om de geluidsschermen aan de oostzijde van de A50 (deels) te vervangen door nieuwe schermen.  Dat doen ze in het kader van het project  Solar Highways. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half december 2018. De omwonenden zijn al eerder per brief geïnformeerd.

De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk overdag, maar een enkele keer ook 's nachts worden uitgevoerd. Tussen het weghalen van de huidige geluidschermen en het plaatsen van nieuwe zullen er geen geluidschermen staan (grofweg van juni tot oktober). Omdat de schermen er tijdelijk niet staan, kan extra geluidhinder ontstaan. De grondwal van 1,5 m hoogte blijft dan wel aanwezig als geluidwering. 

Fietstunnel Moleneind
In de tweede helft van juni zal Heijmans af en toe hijswerkzaamheden verrichten boven de doorgang van fietstunnel Moleneind. De fietstunnel blijft toegankelijk, maar voor de veiligheid worden tijdens de hijswerkzaamheden verkeersregelaars ingezet. Het kan zijn dat u dan soms even moet wachten, voordat u weer gebruik kunt maken van de tunnel.


Zonne-energie
De nieuwe schermen gaan meer verkeerslawaai tegenhouden én tegelijkertijd zonne-energie opwekken. Ze bestaan uit tweezijdige zonnepanelen waarmee aan twee zijden energie wordt opgewekt. Vanaf 2019 kunnen de nieuwe schermen naar verwachting ongeveer veertig tot zestig huishoudens van lokale (groene!) stroom voorzien. Voor meer informatie over het project Solar Highway, zie: www.solarhighways.eu.  Met vragen over de werkzaamheden nabij Uden kunt u terecht bij Gijs Vugts via gvugts@heijmans.nl.

De situatieschets van het werkgebied
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant