(foto: Peter Kuijpers)
(foto: Peter Kuijpers)

40 kilometer lange fietstocht door de omgeving van Landerd

Algemeen 1.169 keer gelezen

ZEELAND | Op Eerste Pinksterdag, 20 mei, houdt de Zonnebloem afdeling Zeeland haar jaarlijkse fietstocht van 40 kilometer door de omgeving van Landerd. Dit jaar organiseert de Zonnebloem voor de elfde keer deze fietstocht.

De start is bij de Vlashoeve - Puttelaar 37 ingang Damaststraat. De inschrijving is tussen 11:00 en 13:00 uur. De kosten voor de route zijn 5 euro per persoon, waarbij naast de mooie route ook kleine versnaperingen bij inbegrepen zitten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de Zonnebloem.

Route
De tocht loopt via Zeeland naar Schaijk. Daarna door Herpen via Overlangel naar Keent, naar het natuurgebied van het Brabants Landschap. Hier is de pauzeplaats. Het museum is open om te bezoeken, er is koffie en thee en muziek van Toon Leijsen. Na de pauze gaat de fietstocht door naar Velp en Langenboom richting Mill. Daarna door Langenboom weer naar Zeeland, naar de Vlashoeve.Op het eindpunt wacht het Zeelands Amusement Orkest en vrijwilligers van de Zonnebloem de fietsers op, met een hapje en een drankje. De plaatselijke middenstand heeft prijzen gesponsord aan de Zonnebloem, die worden verloot onder de fietsers. De opbrengst hiervan is ook voor de Zonnebloem afdeling Zeeland. Mensen met pech met de fiets kunnen een vervangende fiets lenen van een plaatselijke fietsenmaker, om de route te kunnen vervolgen naar het eindpunt. Ook EHBO is aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant