Carpoolstrook.
Carpoolstrook.

Gewoon Uden wil weer carpoolstrook in Uden

Politiek 1.213 keer gelezen

UDEN | Gewoon Uden wil dat er een carpoolstrook bij de A50 in Uden komt en heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Uden had ooit een carpoolstrook aan de Nistelrodeseweg, op de plek waar Barouge zat. Deze carpoolstrook is er niet meer en in de plannen voor het Foodcourt is geen carpoolstrook opgenomen. Udenaren die willen carpoolen moeten dus gebruikmaken van de carpoolstroken in Veghel of Ravenstein. 

"Wij vinden het belangrijk dat er een carpoolstrook bij de A50 in Uden komt, omdat wij streven naar een duurzaam Uden", aldus Mirelle Klijs van Gewoon Uden in de schriftelijke vraag. "Als in alle auto's die voor woon-werkverkeer worden gebruikt, vier mensen zaten, zouden er in de spits circa 70 procent minder auto's rijden. Carpoolen is goed voor het milieu, omdat het leidt tot vermindering van brandstofverbruik, files en uitstoot van broeikassen. Wij constateren dat veel Udenaren die naar hun werk rijden, alleen in de auto zitten. Een aantal van hen wil graag carpoolen, zo is ons gebleken uit verschillende gesprekken met inwoners en ondernemers."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant