De wijnmaker was geïnspireerd door het werk van Piet Mondriaan
De wijnmaker was geïnspireerd door het werk van Piet Mondriaan

'Slijterijwijnen voor Supermarktprijzen' bij Jumbo de Laak

Zakelijk 890 keer gelezen

UDEN | In navolging van het succes van vorige maand heeft Jumbo de Laak vanaf vandaag wederom een prachtwijn in huis gehaald, wat een aanwinst is voor de Udense wijnliefhebber.

De wijnmaker was zo geïnspireerd door het werk van onze eigen Piet Mondriaan, oud inwoner van Uden, dat Sonia Martins een tweetal bijzondere wijnen heeft gebotteld. Een witte en een rode, genaamd Nelus. Vorige maand is Roland de Laak gestart met het concept 'Slijterijwijnen voor Supermarktprijzen'. Regelmatig zullen er een twee- tot drietal wijnen in de winkel staan die qua prijs/kwaliteitsverhouding ver uit elkaar liggen, maar dan in de positieve zin. De wijnliefhebber komt dus vanaf vandaag opnieuw extra aan zijn trekken en zal kunnen genieten van een tweetal Portugese wijnen die bij een normale slijterij zo'n 50 procent duurder zullen zijn.

Waren het vorige keer wijnen uit Zuid-Afrika, deze keer staan er een tweetal wijnen uit de Portugese Dao streek op de schappen. De witte wijn heeft een aroma van citrus met een mineraal karakter. Een frisse, volle, droge wijn met een perfecte balans. De rode wijn daartegenover is ook vol van smaak, heeft het aroma van rode bes en door de elegante tannines heeft deze een goede body maar is hij ook fris te noemen. Een zachte, lange afdronk. Je zou kunnen zeggen, twee wijnen waar je verliefd op kunt worden. Een wijn voor alle jaargetijden, mits op de juiste temperatuur geschonken. En de prijs? Geen 9,50 euro maar 5,99 euro per fles. Je vindt de wijnen op de wijnafdeling van Jumbo de Laak aan de Drossaard te Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant