Afbeelding

Maak Uden en Boekel groener: doe mee met tegelruilactie

Algemeen 708 keer gelezen

BOEKEL | Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om Uden en Boekel groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel in bij Schonenberg en je krijgt van de gemeente een gratis plant! Waarom? Een groene omgeving is beter voor mens en dier.

Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen steden en dorpen steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke kostenpost voor gemeenten en zeker ook voor onze inwoners. Gemeente Uden en Boekel zijn zich bewust van de nadelige gevolgen van klimaatverandering en de relatie met verharding. Daarom nemen ze al tal van maatregelen. "Met de actie Operatie Steenbreek richten wij ons op eigenaren van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving."

Kom in actie
Lever één tegel of twee klinkers in en je krijgt van de gemeente een gratis plant. Dit kan op zaterdag 23 juni van 09.00 tot 17.00 uur bij Schonenberg kwekerij & plantencentrum aan de Brabantstraat 20a in Volkel of in De Kleuter tuincentrum aan Goorkensweg 1 in Uden. "Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Je kunt kiezen uit drie soorten planten (ter waarde van 4 euro) en op is op. Samen zetten we ons in voor een groener Boekel!"

Voordelen
De gemeente zet nog wat voordelen van een groene tuin op een rijtje: het is goed voor je gezondheid, zorgt voor minder omgevingsgeluid, brengt de natuur dichterbij, biedt leven aan meer soorten dieren, vermindert wateroverlast en waterschade. Kijk voor meer informatie op www.operatiesteenbreek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant