Afbeelding

Uden scoort op Nationale Special Olympics

Algemeen 903 keer gelezen

UDEN | De Nationale Special Olympics 2018 werden afgelopen weekend gehouden in De Achterhoek. Uden was vertegenwoordigd met 4 sportploegen: hockey, paardrijden, voetbal en zwemmen. Er gingen mooie prijzen mee naar huis.

De hockeyers pakten een knappe bronzen plak, terwijl de voetballers in een pittige pool als vierde eindigden. De zwemmers kwamen uit op veel onderdelen en afstanden en daar was de score dan ook heel goed: op de estafette werd goud en brons behaald. Door de individuele nummers kwamen er nog eens 9 gouden, 4 zilveren en 7 bronzen medailles mee naar Uden.

Special Olympics
De Special Olympics bestaan internationaal 50 jaar. Het zijn spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. In de eerste dag van de wedstrijd gaat het om de divisioning, ofwel indeling op sterkte. Op de slotdag wordt gestreden om de ereplaatsen, maar steeds onder het motte van de SO-eed: "Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar". Over twee jaar vindt de volgende Special Olympics plaats, in Den Haag.

De hockeyers behaalden brons
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant