Afbeelding
Foto: Facebook TEDx

Internationaal sprekersplatform TEDx naar Uden

Algemeen 647 keer gelezen

UDEN | Ongeveer een jaar geleden raakte TEDxYouthUden organizer Asli Bolat geïnspireerd nadat ze zelf deelnam aan een TEDx event in Azië. Ze kwam tot nieuwe inzichten die ze graag met een grotere groep wilde delen. Zij aan haar Co-organizer Murat Bolat gingen aan de slag met de licentieaanvraag en in overleg met het sprekersplatform TEDx om te kijken of er ook een editie in Uden plaats zou kunnen vinden.

"Daar komt een hoop bij kijken, een waslijst aan richtlijnen en voorwaarden. Maar het is gelukt!" lachen Asli en Murat. Als thema is er gekozen voor een hedendaags onderwerp dat goed past bij Uden, namelijk 'Changing Perspectives'. Binnen Uden zijn jongeren op het moment veel dingen pro-actief aan het verschuiven en veranderen met mooie en creatieve ideeën. "Juist dat soort mensen willen wij een podium geven, omdat die toch vaak te verborgen blijven en misschien bij een ander het verschil kunnen maken met hun verhaal. De energie om de organisatie van het event is ook prettig, we hebben in een korte tijd een hoop getalenteerde mensen en partijen bereid weten te vinden om mee te werken zoals onder andere Stichting Compass, Misfits en Udenaar de Toekomst."

TEDx
TEDx staat vooral bekend om de vele inspirerende TEDtalks op Youtube. Het Youtube kanaal van TEDx heeft meer dan 12 miljoen abonnees en wordt wereldwijd gezien als hèt platform voor ideeën van deze tijd. Ook de filmpjes van de gastsprekers die tijdens het evenement in Uden zullen spreken worden opgenomen en zullen worden gedeeld op het platform van TEDx. Waar het evenement zal plaatsvinden wordt later bekendgemaakt. Op dit moment is de organisatie vooral bezig met de voorbereidingen van het event en druk op zoek naar inspirerende sprekers met een mooi en eigentijds verhaal. Voel jij je hierin aangesproken? Stuur hen dan een e-mail met je contactgegevens en een korte beschrijving van jouw verhaal. Ook zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met de organisatie en op de dag van het evenement zelf.

Inschrijven
Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar voor het jonge publiek. De organisatie legt uit dat mensen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar die er graag bij willen zijn zich alvast via de website in kunnen schrijven. De locatie wordt via social media binnenkort bekendgemaakt, maar de datum van 20 januari 2019 staat al vast, dus zet die vast in je agenda. Inschrijven kan via: www.tedxyouthuden.nl. Kijk voor meer informatie ook op Facebook: www.facebook.com/tedxyouthuden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant