Mark van den Boogaart en Ruud Alofs (foto: Ad van de Graaf)
Mark van den Boogaart en Ruud Alofs (foto: Ad van de Graaf)

''Ik wil hier mijn fulltime job van maken'

Zakelijk 2.348 keer gelezen

De 29-jarige Ruud Alofs startte op 1 februari met zijn bedrijf GroenBezorgen, waarmee hij vervoersstromen binnen Uden en omstreken duurzamer wil maken door middel van de fiets. Het bedrijf wil andere bedrijven ontzorgen van hun pakket-en postzaken. GroenBezorgen biedt verschillende services aan, zoals de apotheekservice, bezorgservice en webshopservice.

Deze maand ben je gestart met je webshopservice. Wat houdt die service precies in?
"GroenBezorgen biedt een pakketservice voor webshops en bedrijven in Uden en omstreken. Wij halen pakketten gratis op en bezorgen deze door heel Nederland. Een pakket aanmelden voor 16:00 uur is de volgende dag tussen 18:00 en 22:00 uur in huis. In de stad worden de pakketten per fietskoerier bezorgd en daarbuiten met auto's op groengas. Alle zendingen zijn standaard met track&trace inclusief handtekening voor ontvangst en verzekering. We bieden ook een Same-Day service aan."

Je richt je hiermee bewust wat meer op de wat kleinere webshops. Waarom?
"De webshopservice is juist interessant voor de kleinere webshops. Nu rijden ze vaak zelf naar het postkantoor met hun pakketjes terwijl ze gewoon gratis opgehaald kunnen worden door GroenBezorgen. Wij sparen het milieu, zij besparen tijd en geld. Als lid van het landelijke platform voor fietskoeriers is bezorging door heel Nederland gegarandeerd. En 98% van onze pakketjes zijn al bij de eerste poging bezorgd. Sinds deze maand verzorgt GroenBezorgen onder andere voor alle zendingen van het Udense bedrijf TwisTea. Op deze samenwerking zijn we heel erg trots." Mark van den Boogaart van TwisTea legt zijn keuze uit: "Wij werken samen met GroenBezorgen omdat het maatschappelijk verantwoord is. Ruud helpt met het groener maken van deze wereld. Als we daar een steentje aan bij kunnen dragen worden wij gelukkiger. Wij willen dit startende bedrijf in de regio met een fantastisch idee graag helpen om stappen te maken."

Je runt je bedrijf zo goed als helemaal in je eentje. Wil je dit in de toekomst gaan uitbreiden?
"Sinds 1 februari ben ik parttime gaan werken, en doe ik dit als parttime baan ernaast. Ik had nooit gedacht dat ik al zo snel een prijs als D'n Starter 2018' zou winnen. Het is zeker mijn ambitie en doel om hier mijn fulltime job van te maken. Hoe mooi zou het zijn als er dagelijks een peloton van GroenBezorgen door Uden fietst."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant