Afbeelding

Werkzaamheden aan tunnel Nieuwstraat in Volkel

Algemeen 975 keer gelezen

VOLKEL | In opdracht van de Provincie Noord-Brabant vinden er in juli werkzaamheden plaats aan de tunnel in de Nieuwstraat in Volkel om een lekkageprobleem op te lossen. De tunnel wordt tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Door de reparatie krijgt de gemeente ook een kans om te zijner tijd de tunnel opnieuw in te richten. Dit wil zij graag samen met gebruikers van de tunnel doen. Op donderdagavond 21 juni staat de gemeente in Volkel om hierover met gebruikers van gedachten wisselen.

Om overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden grotendeels tijdens de schoolvakantie uitgevoerd. Voor de veiligheid is het noodzakelijk om de tunnel gedurende deze werkzaamheden af te sluiten. In de eerste week van juli is de tunnel wel nog te voet toegankelijk, vanaf 9 tot en met 27 juli is de tunnel voor alle verkeer gesloten. Dit wordt tijdig bekend gemaakt met borden en er zal een omleidingsroute aangegeven worden.

Werkzaamheden
Het asfalt en een gedeelte van de betonnen bovenlaag van de tunnel wordt weg gefreesd. Daarna worden alle naden gedicht en wordt er een betonnen deklaag aangebracht. Denk mee over toekomstige inrichting tunnel op donderdag 21 juni Omdat de trottoirs in zijn geheel verwijderd worden, bestaat de mogelijkheid om de tunnel te zijner tijd opnieuw in te richten. Daarvoor wil de gemeente graag in gesprek met inwoners. Om samen te komen tot een veilige en comfortabele inrichting van de tunnel en aansluitende wegen. Welke indeling voor de voet- en fietsstroken zien gebruikers graag? Op donderdag 21 juni tussen 18.30 en 20.00 uur gaan medewerkers van de gemeente graag met inwoners hierover in gesprek. De bijeenkomst vindt plaats op De Brink in de Wisselstraat (bij de gemeentelijke 'Samenhanger'), buurschap Lankes in Volkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant