Ziekenhuis Bernhoven (foto: Temmie van Uden)
Ziekenhuis Bernhoven (foto: Temmie van Uden)

Bernhoven verbetert solvabiliteitspositie

Algemeen 1.378 keer gelezen

UDEN | Bernhoven sluit het jaar 2017 af met een positief resultaat van 2,3 miljoen euro. Dit positieve resultaat zorgt ervoor dat de solvabiliteit in 2017 verder is verbeterd.

Bernhoven heeft in 2017 de strategie 'Toekomstbestendige zorg voor de regio' voortgezet. De resultaten van deze strategie zijn eind 2017 in kaart gebracht en vanuit verschillende bronnen onderbouwd. Met de focus op het leveren van gepaste ofwel zinnige zorg levert Bernhoven ongeveer 16% (ten opzichte van referentiejaar 2014) minder niet noodzakelijke zorg. Dit komt met name doordat alle zorgverleners met de patiënten in gesprek gaan over wat een juiste behandeling is voor de patiënt Dit resultaat onderschrijft mede dat de strategie, de gewijzigde organisatiestructuur met het concept van 'dokter in the lead' alsmede de verschillende ontplooide inhoudelijke kwaliteitsinitiatieven daaraan bijdragen. De rol van de patiënt is daarin cruciaal. In 2017 kijken we sterk naar het belang en welzijn van de patiënt en vanuit dit vertrekpunt geven we vorm aan hoe we onze organisatie inrichten. De versterkte patiëntoriëntatie betekent dat we op weg zijn om met de patiënt samen te werken als gelijkwaardige partner. Daarmee gaat Bernhoven een transitie maken van ziektezorg naar gezondheidszorg.

Nieuwe financieringsvorm
Eind 2017 heeft de directie van Bernhoven nieuwe financieringsovereenkomsten getekend met de huisbanken. Naast een gunstige rentepositie is voorzien in flexibele financiering doordat de financiering is opgebouwd uit verschillende compartimenten. Met het oog op versterking van de verbinding met de organisatie en de regio kunnen stakeholders straks in de gelegenheid worden gesteld om financieel te participeren in Bernhoven. Medisch specialisten participeren al in Bernhoven. In 2018 zal participatie fasegewijs voor het gehele personeel mogelijk worden gemaakt. In een derde fase kan deze participatie worden uitgebreid naar onze stakeholders in de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant