Afbeelding

Basisscholen in Uden krijgen bezoek van directeur uit Oeganda

Algemeen 784 keer gelezen

UDEN | Directeur Robert Kinyenya van basisschool Bukalabi uit Oeganda was afgelopen vrijdag op schoolbezoek bij basisscholen Marimba en De Brink. Bij de Marimba kreeg Robert een rondleiding van de leerlingenraad. Hij was onder de indruk van hoe de creativiteit van leerlingen wordt ontwikkeld en hoe kinderen al op vroege leeftijd leren om zelf hun lessen in te plannen.

In 2010 zijn geboren Udenaren Guan Schellekens en Ferdi Klaver voor een ontwikkelingshulpproject naar een klein dorpje in het Oegandese district Nakaseke geweest. Daar zijn ze in aanraking gekomen met Robert Kinyenya, de directeur van basisschool Bukalabi. Hij blijkt boordevol ideeën en energie, waarop een serie gezamenlijke projecten volgen. 
Nu is Robert een maand in Nederland om onderzoek te doen naar het basisschoolonderwijs. Hiervoor bezoekt hij een aantal basisscholen om inspiratie op te doen voor zijn school in Oeganda. Als begin heeft hij afgelopen vrijdag de Udense basisscholen Marimba en De Brink bezocht. De komende weken bezoekt Robert nog meer basisscholen in onder andere regio Arnhem en Den Haag.

Jarenlang heeft Robert maandelijks een beetje geld opzijgezet om een vliegticket naar Nederland te bekostigen. In Uden heeft hij vervolgens bij Marimba en De Brink kunnen rekenen op Brabantse gastvrijheid. Hierdoor is het mogelijk geworden dat een Oegandese basisschool en twee Udense basisscholen van elkaar hebben kunnen leren.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant