Afbeelding

Fietstocht 'Open tuinen' bij Natuurcentrum De Maashorst

Algemeen 785 keer gelezen

UDEN | Aanstaande zondag is er een open tuinen dag bij het Natuurcentrum De Maashorst. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kan er gestart worden bij het natuurcentrum. Daar liggen gratis routes klaar.

De tocht begint bij de kruidentuin waar de tuinman aanwezig is van 10.00 tot 12.00 uur en vragen kan beantwoorden. Via een mooie route gaat de tocht naar het Museum van Religieuze Kunst, dat speciaal hiervoor de tuin openstelt. Vrijwilligers leiden iedereen rond door de Artsenijhof tussen 11.00 uur en 12.30 uur. De tocht wordt vervolgd naar de Hof van de Toekomst, waar deelnemers ook een kijkje kunnen nemen. Via een mooie route fiets je weer terug naar het natuurcentrum. De afstand bedraagt zo'n 20 kilometer. 

Behalve een groot erf waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen is er bij het natuurcentrum ook een kruidentuin. Het Museum voor Religieuze Kunst heeft een grote kruiden- en artsenijtuin en hoewel het MRK momenteel gesloten is voor bezoekers in verband met de verbouwing heeft men speciaal voor deze dag de tuin opengesteld. Ook bij de Hof van de Toekomst is iedereen welkom om eens te bekijken wat deze wijze van tuinieren, de permacultuur, nu precies betekent.

Meer informatie is te vinden op de website www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant