Afbeelding

Jern Braam en Stef Daandels winnen Junior Architect Prijs 2018

Algemeen 1.020 keer gelezen

UDEN | Voor het vierde jaar op rij hebben leerlingen van het Udens College sector vmbo meegedaan aan de wedstrijd. Jern Braam en Stef Daandels werkten een bouwplan in de eerste gasloze wijk in Uden uit en werden eerste.

Het bouwplan werd samen met Hendriks Coppelmans Bouwgroep uitgewerkt. Met het 3D-tekenprogramma SketchUp hebben de leerlingen een compleet ontwerp van het bouwplan (rijtjes huizen, twee kappers en vrijstaande woningen) getekend, uitgewerkt en dit aan de juryleden gepresenteerd. De jury, die bestond uit twee vertegenwoordigers van het Udens College en twee van Hendriks Coppelmans Bouwgroep, was sterk onder de indruk wat de brugklasleerlingen voor elkaar hebben gekregen.

Jern en Stef: "Tijdens de TEC-lessen hebben we zes weken aan dit project gewerkt. Maar de opdracht was zo leuk dat we ook in onze vrije tijd aan hebben gewerkt. We zijn eerst naar de wijk de ruiter in Uden geweest en hebben daar de bouwlocatie bekeken en de buurtbewoners een enquête laten invullen over wat hun woonwensen zijn. Daarna hebben we in de buurt een aantal inspiratiefoto's gemaakt van huizen, maar hebben ook op internet nog meer ideeën opgedaan om te erachter te komen hoe we zonder gas kunnen bouwen. Daarna hebben we het bouwplan verder uitgewerkt."

Ook Ron Cornelissen, project manager bij Hendriks Coppelmans Bouwgroep was onder de indruk. "Op maandag 18 juni had ik de eer om de eindpresentaties van de zeven genomineerden voor de Junior Architect Prijs van het Uden College te beoordelen. Wat bij alle genomineerden opviel was de souplesse waarmee ze hun plannen, door middel van het tekenpakket SketchUp, vorm hadden gegeven. Van details van een deurslot en zonnestudies tot ondergrondse huisvuilverzameling, het zat er allemaal in. Tijdens de presentatie van de derde groep had ik er moeite mee mijn enthousiasme voor me te houden. De beide architecten in spe, Jern Braam en Stef Daandels, hadden er duidelijk zin in en hadden zich buitengewoon goed voorbereid. Tijdens het juryberaad dat volgde na de drie presentaties, kwamen Jern en Stef op 2 van de 3 onderdelen het beste uit de bus waarmee de eerste prijs beslecht was."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant