Peter de Klein, ook wel bekend als Peter Peer
Peter de Klein, ook wel bekend als Peter Peer

'Peter Peer' maakte 365 dagen lang elke dag één tol

Algemeen 595 keer gelezen

ZEELAND | Een bijzondere uitdaging voor Peter de Klein, beter bekend onder zijn 'artiestennaam' Peter Peer. Een jaar lang maakte hij elke dag een tol in zijn atelier in Zeeland. Zaterdag 16 juni, nota bene op zijn verjaardag, maakte hij de allerlaatste. "Nu kan ik eindelijk een keertje met mijn gezin op vakantie", verzucht Peter met een lach.

door Aileen van Tilburg

"Ik heb dit project een jaar geleden aan mezelf cadeau gedaan voor mijn verjaardag. Het leek mij een mooie uitdaging en dat was het ook", vertelt Peter. Toch was het niet altijd makkelijk om echt elke dag een tol de draaien. "Dat viel soms best tegen. Je moet er toch elke dag minstens een uur voor vrijmaken. Op dag 239 heb ik bijna de handdoek in de ring gegooid. Die dag is de enige van het hele jaar dat ik er geen gemaakt heb." Achter alle 365 tollen zit een verhaal dat Peter maar al te graag vertelt. "3 september is mijn trouwdag, toen heb ik twee tollen met onze trouwringen gemaakt", zegt Peter terwijl hij zijn kunstwerkjes laat zien. Even verderop ligt de tol van 22 juli, een roze exemplaar gemaakt op de verjaardag van zijn dochter.

Expositieruimte
Wat betreft de tollen is Peter nog op zoek naar een expositieruimte. "Een museum zou fantastisch zijn!" Peter is bereikbaar via info@peterpeer.nl of 06 40 46 55 09. Voor meer informatie over zijn werk, de producten die hij maakt en verkoopt en de workshops houtdraaien die hij geeft, kijk op www.peterpeer.nl of like facebook.com/peterpeerhout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant