Afbeelding

Ontmoet bekende Brabanders op hun historische plek

Algemeen 1.412 keer gelezen

REGIO | Je eerste duik van de allerhoogste duikplank of de plek waar je voor 't eerst je meisje kust… Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft 'n nieuw item online gezet via www.bhic.nl/bekendebrabanders. Daar vertellen bekende Brabanders hún verhaal over die ene specifieke plek die zo de geschiedenis tot leven brengt.

Stap achterop bij wielrenster Marianne Vos en ontdek langs welk historisch bouwwerk zij zo vaak fietst, of ga mee met schrijver en spreker Wim Daniëls om te zien of zijn oude voetbalveldje in Aarle-Rixtel er nog is. Actievoeren zit de oud-politicus Jan Marijnissen in het bloed, maar voor die ene poort in Oss stond hij wel erg vaak.
Samen met vele andere provinciegenoten bekend uit sport, politiek, kunst en cultuur vertellen zij op www.bhic.nl/bekendebrabanders over een bijzondere historische plek uit hun jeugd. Het aantal bekende Brabanders op deze site blijft de komende tijd groeien.

In Oudenbosch vertelt Gerard Arninkhof, jarenlang een van de nieuwslezers van het NOS journaal, zijn verhaal. Hij gaat terug naar zijn middelbare schooltijd bij de broeders van Saint Louis, waar de basis werd gelegd voor journalistiek. Als amazone Anky van Grunsven wordt gevraagd naar een plek die voor haar historische waarde heeft, hoeft ze niet lang na te denken. Rondkijkend over het terrein wijst ze naar de laatste rustplaats van haar geliefde Bonfire. En wist je dat de Bosschenaar Albert Verlinde zijn hart heeft verpand aan die ene plek waar zijn opa hem voor 't eerst naar toe nam?

Benieuwd naar al hun herinneringen? Ga naar www.bhic.nl/bekendebrabanders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant