Het team van Aardexpress, Biljartcentrum Uden met op de voorgrond de vier spelers die afgelopen zondag Nederlands kampioen werden: Ronnie Lindemann, René Wijnen, Harrie vd Ven en Rudy de Laet
Het team van Aardexpress, Biljartcentrum Uden met op de voorgrond de vier spelers die afgelopen zondag Nederlands kampioen werden: Ronnie Lindemann, René Wijnen, Harrie vd Ven en Rudy de Laet

Team Aardexpress, Biljartcentrum Uden opnieuw kampioen driebanden

Algemeen 1.276 keer gelezen

UDEN | Aardexpress, het topteam van Biljartcentrum Uden, heeft het Nederlands kampioenschap in de eerste divisie driebanden groot van de KNBB behaald.

Twee jaar geleden werd het team nationaal kampioen in de tweede divisie. In Doetinchem werden afgelopen zondag de twee partijen in de eerste sessie kansloos verloren. De Belg Rudy de Laet en de Ossenaar René Wijnen kwamen niet verder dan een percentage van 64,29 procent en verloren hun partij hopeloos ruim. Rudy verloor met 35-18 van Renè van Maanen in 26 beurten en René verloor van de Belg Maarten Janssen 35-27 in 36 beurten. Teamleider Dirk Thiele had er geen probleem mee; door het eerder behaalde kampioenschap in poule 1 van de eerste divisie was het seizoendoel al bereikt: promotie naar de eredivisie, de zogenaamde Buffelo League. Op een Nederlands kampioenschap werd op dat moment absoluut niet meer gerekend.

Tweede man Harry van de Ven bracht de spanning echter toch weer terug. Hij haalde een onbedreigde  40-16 zege in 24 beurten. Dit gaf ruimte aan Ronny Lindemann. Winst voor hem was voldoende voor de titel. Kopman Ronnie Lindemann, voormalig Duits kampioen, had dit keer een moeizame start. Halverwege nam hij voor het eerst in de partij de leiding: 21 tegen 18. Daarna nam hij snel afstand van zijn tegenstander met een serie van 9 caramboles. Ronnie won uiteindelijk met 40-22 in 26 beurten en daarmee was het nationaal kampioenschap in de eerste divisie alsnog een feit. Ondanks het ruime verlies in de eerste sessie bleek dus enkele uren later dat ook in het biljarten de beslissing niet is gevallen voordat de laatste carambole is gemaakt.

Door de promotie naar de eredivisie zullen vele Europese topspelers in het komende seizoen opwachting maken in Biljartcentrum Uden, Neringstraaat-west 1a. De thuiswedstrijden worden voornamelijk op zondagmiddag gespeeld.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant