Afbeelding

Zonnepark Hoogveld Uden geopend

Algemeen 1.655 keer gelezen

UDEN | Het zonnepark op Hoogveld-Zuid werd vanmiddag officieel geopend, waarbij ook de officiële naam bekend werd gemaakt: Zonnepark Hoogveld Uden. Het zonnepark is op dit moment met een oppervlakte van 14 ha het grootste van Brabant. In totaal zijn 43.000 zonnepanelen gelegd, die voldoende stroom leveren voor ongeveer 3.500 huishoudens.

Bij de officiële opening kwam ook een hele kudde schapen langs, die het gras op de plek van het zonnepark hebben 'gemaaid'. 

Inwoners uit Uden kunnen de groene stroom van het park afnemen. Dat kan via de duurzame energieaanbieder Powerpeers. Het is de bedoeling om in Uden een community op te richten, waarbij inwoners niet alleen groene stroom van het zonnepark, maar ook van elkaar groene stroom kunnen afnemen. Voor elke deelnemer doet Powerpeers een bijdrage in een spaarpot, die beheerd wordt door het Udenfonds. 

Het bedrijf TP Solar is de ontwikkelaar en bouwer van het zonnepark. De bouwwerkzaamheden begonnen in maart en namen dus maar enkele maanden in beslag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant