Afbeelding

Picknick voor Zonnebloemgasten Uden

Algemeen 863 keer gelezen

         
UDEN | Het paviljoen aan de sportvelden van UDI '19 was zaterdagmiddag 7 juli dé plek voor de Zonnebloemgasten van de regio Uden om bij elkaar te zijn. Hier werden 95 gasten verwend door bijna twintig vrijwilligers van deze regio. Het mooie weer en de prima locatie hielpen ook mee, maar er was meer.

door: Gerard van der Hoeven

Er werd koffie en thee rondgedeeld en zichtbaar genoten van beschuit belegd met aardbeien gesponsord door Heeren aardbeien uit Odiliapeel. Aan het geroezemoes te horen had iedereen het naar zijn zin. Als men wilde konden de gasten onder begeleiding even wandelen in het sportpark. Een aantal pakten het 'rondje rond de vijver' met beide handen aan, maar er werden soms ook eurocenten op tafel gelegd om gezellig in de schaduw een kaartje te leggen terwijl anderen weer de tijd namen om lekker bij te buurten. 

Weerzien na 40 jaar
Dat bij buurten werd ook gedaan door Ria Wassenberg-Hendriks (86) en Jos van Ooijen-Smits (91) oorspronkelijk afkomstig uit Volkel. Zij hadden elkander ruim 40 jaar niet meer gezien en blijken nu kort bij elkaar in huize St-Jan te wonen. Hoe kan het lopen in het leven. Nu zaten ze naast elkaar een glaasje te drinken en genoten van de gezelligheid. "Hoe meer gezelligheid hoe liever wij het hebben," aldus Ria. En op de vraag hoe zo oud te worden en nog kunnen genieten van een lekker glas witte wijn zei Jos. "Ik hoor het mijn vader nog zeggen. Smits, hou je roepert en je poepert open en laat de dokter naar de klote lopen." Nou ja, dit te horen uit de mond van een 91-jarige deed mij in lachen uitbarsten. Ondertussen werden de belegde broodjes en de krentenbollen uitgedeeld en verstomde het geroezemoes voor even. De tijd vloog voorbij en taxibusjes kwamen aanrijden om een aantal gasten op te halen. Hiermee was deze gezellige picknick weer ten einde en keerden de gasten tevreden huiswaarts.

Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Kijk dan op www.zonnebloem.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant