Monumentale bomen aan de Bedafseweg
Monumentale bomen aan de Bedafseweg

Subsidieregeling monumentale bomen

Algemeen 886 keer gelezen

UDEN | De gemeente Uden heeft in 2002 een aantal monumentale en waardevolle bomen aangewezen. Aan deze indeling zijn nu ook beeldbepalende bomen toegevoegd. In 2017 zijn alle bijzondere groenobjecten binnen de bebouwde kom opnieuw bekeken en is de Groene Kaart van kracht geworden. Hierop staan alle bomen en houtsingels die we bijzonder vinden voor Uden en waar we dus zuinig op willen zijn (ook de bomen die op particulier terrein staan). Je vindt de Groene Kaart op www.uden.nl (zoekterm groene kaart).

De Groene Kaart is in samenwerking met het IVN vastgesteld en geldt voor Uden, Volkel en Odiliapeel. Als je monumentale, waardevolle of beeldbepalende bomen of houtopstanden op je perceel hebt staan, ben je op de hoogte gebracht. Op dit moment wordt ook het buitengebied geïnventariseerd. Heeft je boom nu al een monumentale status dan kun je voor het noodzakelijke onderhoud subsidie aanvragen. Deze regeling geldt niet voor bomen die als waardevol of beeldbepalend zijn aangemerkt. De subsidie is bedoeld om de boom duurzaam in stand te houden, denk daarbij aan vakkundig snoeien of groeiplaatsverbetering.

Wil je in aanmerking komen voor deze regeling, doe dan tijdig een aanvraag. Meer uitleg over de regeling en het aanvraagformulier vind je op www.uden.nl (zoekterm subsidie gemeentelijk monument).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant