Afbeelding

Rotary Uden ondersteunt Slabroekweek

Algemeen 1.650 keer gelezen

UDEN | Het begint een beetje een traditie te worden. In de drukte van de kindervakantieweek in Uden zijn elke dag zo'n 10 leden van Rotary Uden bezig met de lunch voor alle aanwezigen.

Monique van Amelsvoort, voorzitter van de Rotary, geniet er elk jaar van. "We beginnen op 8.30 uur en zijn rond een uur of 12 klaar met het beleggen van de broodjes en het inpakken ervan. De ruim 500 kinderen en de leiding krijgen op deze manier een gezonde lunch voorgeschoteld met wat drinken en een stuk fruit. We vinden het hartstikke mooi dat we dit voor de organisatie van de kindervakantieweek mogen verzorgen." Tijdens de Slabroekweek worden door de Rotary leden 3050 plakken kaas, 3050 plakjes boterhamworst, 3050 stuks fruit, 3050 pakjes drinken en natuurlijk 6100 broodjes uitgedeeld.

Extra ondersteuning
Dit jaar ondersteunt de Rotary de vakantieweek met nog iets extra's. Monique: "We hebben veel waardering voor de organisatie van de slabroekweek, die elk jaar met vele vrijwilligers de kinderen een prachtige tijd geven. Als er dan ook iets nodig is, dat hen helpt bij de organisatie, dan proberen we daar invulling aan te geven. Het thema van de Rotary is niet voor niets Rotary Helpt!". Dit jaar was er behoefte aan vier grote picknicktafels, waardoor de vrijwilligers in de avond gezellig bij elkaar kunnen zitten. Die heeft Rotary Uden dan ook aangeschaft. De Slabroekweek wordt gehouden van 13 tot en met 17 augustus en het thema is Wonderland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant