Afbeelding

Van Oort Interieurs sluit definitief haar deuren

Zakelijk 5.325 keer gelezen

UDEN | Van Oort Interieurs houdt per 1 oktober 2018 op te bestaan. Dat heeft directeur Joost van Oort afgelopen vrijdag bekendgemaakt aan haar klanten. Van Oort nam de beslissing nadat hij er niet in slaagde een nieuw onderkomen voor de zaak te vinden. De leegverkoop aan de Vijverlaan is inmiddels in volle gang. Op zondag 16 september opent de winkel voor het laatst zijn deuren.

Joost van Oort nam de beslissing met pijn in het hart. "Wij hebben in 2017 de huur opgezegd van het pand aan de Vijverlaan, waar we sinds 1994 gevestigd zijn. Daarna is het verkocht aan Aldi. Een jaar lang zijn we op zoek geweest naar een nieuwe locatie met minder oppervlakte, maar helaas zonder resultaat. Beschikbare locaties zijn niet geschikt, voldoen niet aan de eisen, of de investering om er een mooie Van Oort-winkel van te maken is simpelweg te hoog." 

Verweven met Uden
Uden verlaten was geen optie, volgens Van Oort. "Daarvoor zijn Van Oort Interieurs en Uden te veel met elkaar verweven. Bovendien komt de exclusiviteit van bepaalde merken daarmee in het geding." Van Oort erkent dat ook de ontwikkelingen in de retail meespelen. "De online verkopen groeien nog steeds, en stevig investeren in een fysieke winkel ligt daardoor minder voor de hand. Dit beperkt de mogelijkheden natuurlijk. We hebben dit besluit genomen na veel wikken en wegen. 106 jaar Van Oort Interieurs is niet niks." Het bedrijf Thuis Interieurs, ook gevestigd in het pand aan de Vijverlaan, beëindigt de activiteiten ook per 1 oktober. 
 
Familiebedrijf sinds 1912
De sluiting van Van Oort Interieurs betekent het einde van een tijdperk. Het familiebedrijf groeide uit tot een gerenommeerde interieurzaak met klanten in de wijde regio. Het was Fried van Oort die het bedrijf in 1912 oprichtte. Later nam zijn zoon Ferry van Oort het van hem over, en vandaag de dag staat diens zoon Joost aan het roer. Bij Van Oort Interieurs werken op dit moment twaalf personen. "Voor hen is de sluiting natuurlijk erg pijnlijk", aldus Van Oort. "Onze mensen hebben veel voor de zaak betekend en ik gun ze een mooie toekomst. We zijn op dit moment samen aan het kijken naar de mogelijkheden." 

Knock-out sale
De winkel is geopend tot en met zondag 16 september. Tot en met die datum loopt ook de eerder ingezette Knock-out sale. De volledige collectie en inventaris worden te koop aangeboden tegen scherpe prijzen. Klanten die al een bestelling geplaatst hebben, krijgen hun artikelen gewoon geleverd. "Dat geldt ook als de levering na 1 oktober is gepland", licht Van Oort toe. "Wij beschikken namelijk ook nog over een extern magazijn vanwaar de uitlevering plaatsvindt." Garantie- en servicekwesties worden tot 1 oktober afgehandeld door Van Oort, daarna door andere interieurzaken die dealer zijn van het betreffende merk.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant