Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Bijeenkomst over straatnamen en buurtschappen in de bieb

Algemeen 482 keer gelezen

BOEKEL | Op donderdag 23 augustus organiseert Bibliotheek De Lage Beemden in samenwerking met Heemkundekring Sint Achten van Boeckel een bijeenkomst voor ouderen. Jef Verhoeven van de Heemkundekring vertelt over straatnamen en buurtschappen.

Boekel is een zeer oud dorp. Sinds de vroegste tijden hebben de mensen namen gegeven aan de plaats waar ze woonden. Vaak was dat een verwijzing naar de omgeving zoals bijvoorbeeld Boekel zelf, wat van beuken (bos) is afgeleid of Den Elzen wat naar de gelijknamige bomen verwijst. Bij andere namen is het minder voor de hand liggend. Vele eeuwenoude namen in Boekel bestaan nog steeds als adres. Andere zijn verdwenen of komen weer terug als er behoefte aan nieuwe straatnamen bestaat. In deze lezing word kort ingegaan op de herkomst en de betekenis hiervan.

Informatie
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 augustus van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Boekel. De toegang is 2 euro, inclusief koffie/thee. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert regelmatig bijeenkomsten voor de ouderen van Zorgcentrum Sint Petrus. Deze keer zijn álle ouderen van Boekel en Venhorst welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant