Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Vleermuisexcursie bij bezoekerscentrum Steltenberg in Volkel

Human Interest 404 keer gelezen

VOLKEL | Bij bezoekerscentrum de Steltenberg en in de Trentse bossen leven verschillende soorten vleermuizen. In het kader van de Nacht van de Vleermuis op zaterdag 25 augustus heeft de vleermuiswerkgroep Brabant voor belangstellenden (vanaf 9 jaar) een spannende lezing en een eventuele wandeling gepland in de schemering en duisternis van de nacht.

Als de schemer valt, kun je vleermuizen zien scheren langs de bomen ene ander obstakels. Snel, wendbaar, zonder geluid. Althans zonder, voor ons oor, hoorbaar geluid. De gids Carlos Wijnen uit Zeeland heeft een batdetector waarmee de geluiden die de vleermuizen uitzenden, opgevangen worden en hoorbaar worden gemaakt. Omdat elke soortander geluiden maakt, kun je met behulp van de batdetector te weten komen welke vleermuizen er rondvliegen.

Informatie
De avond begint om 20.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden is gewenst en kan via info@steltenberg.com. Neem warme kleding en stevige schoenen of laarzen mee. Het is handig om je telefoonnummer door te geven. Als het regent vliegen vleermuizen niet en gaat de wandeling dus niet door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant