Afbeelding
Foto: Peter Noy
FOTO'S

59e Slabroekweek Uden in volle gang

Algemeen 2.361 keer gelezen

UDEN | Ruim vijfhonderd kinderen vermaken zich uitstekend tijdens de 59e Slabroekweek. Het thema van dit jaar, Wonderland, spreekt de deelnemers aan volgens voorzitster Anita Bandell-Zomers. "Je ziet de kinderen genieten van de spelactiviteiten. Kijk daar, bij die grote paddenstoel is vannacht een flinke hap uitgehaald", vertelt Anita met een knipoog. Op en rond het centrale Slabroekterrein gebeuren dagelijks vreemde dingen. "Het is verwonderlijk wat er allemaal gebeurt." Morgen is de laatste dag van de Slabroekweek. Kinderen, met eventueel hun ouders, zijn van harte welkom om zich te melden en mee te doen.

Tekst & foto's: Peter Noy

"We waren vooraf bezorgd over de droogte en de hitte, maar uiteindelijk is alles meegevallen. Alleen maandag hadden we enkele buien, voor de rest alleen maar goed weer. En gelukkig niet té heet", vertelt Anita. "We organiseren dit evenement ieder jaar, net voordat de basisscholen weer beginnen. Dit doen we met veel plezier en bezorgen honderden kinderen een onvergetelijke week." Naast het bestuur, bestaande uit 7 personen, is een groep van 33 vaste vrijwilligers lang van te voren in de weer om de Udense Slabroekweek voor te bereiden. Deze groep bestaat onder andere uit mensen van de technische dienst, spellencommissie, EHBO etc. Al vroeg in het voorjaar worden door hen de spelletjes bedacht en het thema verder uitgewerkt. Anita vervolgt: "Het complete draaiboek ligt in april al klaar. Daarnaast hebben we jaarlijks nog zo'n honderd extra vrijwilligers nodig om de kinderen bij de uitvoering van de themaspelletjes te begeleiden. Het lukte dit jaar nog maar net om daar voldoende vrijwilligers voor te vinden. Naast studenten en scholieren proberen we ook ouders, opa's, oma's en andere begeleiders aan ons te binden. Het maximaal aantal deelnemende kinderen aan de Slabroekweek is immers gekoppeld aan het aantal vrijwilligers dat zich bij ons aanmeldt."

Slabroekvirus
De hechte band binnen het bestuur en alle vrijwilligers maakt dat het voortbestaan van de Slabroekweek min of meer verzekerd is. "Het is een sociaal gebeuren waardoor er in de loop der jaren een soort van 'Slabroekvirus' is ontstaan. We proberen die vonk over te laten springen op alle vrijwilligers, dat geeft een goed gevoel en zorgt voor continuïteit." Dit jaar verzorgt Rotary Uden voor het derde jaar op rij de lunchpakketten voor alle deelnemers. Dagelijks stellen zo'n tien leden van de Rotary op het Slabroekterrein maar liefst 650 lunchpakketten samen. De ruim vijfhonderd kinderen en de leiding krijgen op deze manier een gezonde lunch voorgeschoteld. "We gaan binnenkort deze Slabroekweek evalueren om al snel weer de plannen te smeden voor het volgend jaar. We hebben er gruwelijk veel zin in", besluit Anita met een glimlach. Voor meer informatie kijk op www.slabroekweek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant