Mies en Betsie
Mies en Betsie

Mies en Betsie nemen afscheid van de Zeelandse kerk

Human Interest 1.638 keer gelezen

ZEELAND | De Sint Petrus parochie neemt aanstaande zondag tijdens de eucharistieviering van 09.00 uur, die zal worden voorgegaan door kapelaan Herman Schaepman, in de H. Jacobus de Meerdere kerk in Zeeland afscheid van twee bekenden uit de Zeelandse gemeenschap en daarbuiten: Mies en Betsie van der Wijst. Na de mis is er tot ongeveer 11.30 uur de gelegenheid om hen beiden de hand te schudden tijdens de receptie in de pastorie naast de kerk.

Wegens verhuizing gaan Mies en Betsie de kerk verlaten. Gedurende vele jaren hebben Mies en Betsie zich door hun tomeloze inzet verdienstelijk gemaakt voor de katholieke gemeenschap en de kerk in Zeeland, later uitgebreid met Odiliapeel en Volkel en na de grote fusie van de parochies in 2011, voor de Sint Petrus parochie als geheel. Mies was als koster en pastoraal assistent van de Jacobus de Meerdere kerk het gezicht naar buiten van deze fraaie monumentale kerk, liet zich gelden als bestuurslid, deed de ledenadministratie en de doop- en huwelijksvoorbereiding. Daarnaast was hij nog als organisator van talloze kleinere en grotere evenementen actief.

Betsie liet zich kennen als inspirator en drijvende kracht achter tal van werkgroepen in de parochie, als laatste de werkgroep Petrus 2.0 die verantwoordelijk is voor de communie- en vormselvoorbereiding in de parochie. Als pastoraal assistente was zij bij vele gelegenheden zichtbaar en een markante verschijning in haar elektrische rolstoel die haar in staat stelde om, ondanks haar handicap, vrijwel overal acte de présence te geven. Maar ook achter de schermen was zij onmisbaar en door haar inzet was de parochie ook buiten de 'diensturen' altijd bereikbaar voor spoedgevallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant