Afbeelding

Mannenkoor De Karawanken eert 3 zilveren jubilarissen

Human Interest 1.401 keer gelezen

UDEN | Mannenkoor de Karawanken gaf afgelopen donderdagavond 23 augustus een feestelijke aftrap van het nieuwe zangseizoen. In een zomerse ambiance op De Brabantse Hoeve in Volkel sprak Jan Pieter Mudde, de nieuwe voorzitter van het mannenkoor, drie jubilarissen toe: Ferry van Oort, Wim Timmers en Hans Muller die dit jaar 25 jaar lid zijn van De Karawanken. Op een heel persoonlijke en geestige wijze werden de drie mannen afzonderlijk voor het voetlicht gehaald en werd hun inzet voor De Karawanken benoemd.

Ferry van Oort, naast zanger ook op andere terreinen actief in heden en verleden in allerlei maatschappelijke organisaties, o.a. de KBO en als gemeenteraadslid. Naast zijn hobby als koorzanger is hij ook een talentvolle beeldhouwer en kan hij uitstekend koken. In Uden was Ferry in 1973 ook bekend als Prins Carnaval (Porcellus Vlll).  Ferry maakte deel uit van de werkgroep die de kar trok bij de totstandkoming van de eerste Karawanken-CD die in het jaar 2000 opgenomen is in het Volkels Muziekhuis. Ook was hij een van de voorvechters voor het inmiddels ingevoerde zomertenue. Al met al een mensen-mens, betrokken en ondernemend, aldus de voorzitter.

Wim Timmers, een boer in hart en nieren, die zijn bedrijf inmiddels heeft overgedaan aan de volgende generatie, maar nog steeds actief is, o.a. in de buurtvereniging en als vierdaagse loper. Carnavalsvereniging de Knoerissen is kennelijk een goede leerschool voor een mannenkoor, want ook Wim was Prins Carnaval, Porcellus XXlll (in 1988). Na het meezingen van alle carnavalsliederen begon voor Wim het serieuze zangwerk. Hij werd lid van de Karawanken, zingt in Mariaheide bij La Vita en in het kerkkoor van Volkel. Wim werd getypeerd als een fijne mens, een gezellige man, iemand waar je op kunt bouwen, niet op de voorgrond, maar die ziet en doet wat nodig is, aldus de voorzitter.

Hans Muller, de 3e jubilaris, was de afgelopen 25 jaar als lid van de Karawanken heel actief. Van april 1997 tot april 2004 was hij secretaris van het bestuur. Daarna is hij tot op heden de webmaster, die zorg draagt voor de website van het koor. In 1989 was ook hij Prins Carnaval, Porcellus XXIV. Bij allerlei gelegenheden binnen de vereniging trad hij op als troubadour. Met ontroering denken vele Karawanken terug aan het afscheidslied dat hij voor de vorige dirigent Sofia Brink schreef en ook vertolkte, begeleid door zijn gitaarspel en het koor op de achtergrond. Wat hij ook graag en goed doet, is bepaalde nummers voor de Karawanken tekstueel bewerken, vaak met een humoristisch en soms ondeugend tintje. 

Jan Pieter besloot zijn toespraak met het aanreiken van een fles wijn aan de jubilarissen en een bos bloemen voor hun partners. Daarna was het woord aan dhr. Fans Verhallen, die namens het zangers-bond KNZV afdeling Brabant, met een gedegen toespraak aan de drie jubilarissen de bij het 25-jarig jubileum horende speld en oorkonde overhandigde. De avond werd voortgezet met een gezellig samenzijn, onder het genot van een drankje en een hapje. Een sfeervolle start van het zangseizoen, georganiseerd door drie partners van leden: Marianne du Maine, Marjolijn Maas en Tonny Oosterhuis, die ook door de voorzitter in de bloemetjes werden gezet. 

Hans Muller
Ferry van Oort
Wim Timmers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant