Afbeelding

Speciale KinderSamenLoop voor Hoop voor basisschoolkinderen

Human Interest 644 keer gelezen

UDEN | In het Udense sportpark is er tijdens de eerste editie van de SamenLoop voor Hoop Uden, Volkel en Odiliapeel veel te beleven. Natuurlijk wandelen op 22 en 23 september de deelnemende teams 24 uur lang hun rondjes door het park. Daarnaast doet Dtv Uden live verslag vanuit het 'Glazen Huis' op het terrein, inclusief de beroemde nagellakactie. En speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er de gratis KinderSamenLoop. Opgeven kan via de basisschool.

De KinderSamenLoop voor Hoop duurt 24 minuten en vindt plaats op zondagochtend 23 september. De kinderen die deelnemen krijgen een T-shirt dat ze mogen houden, en na een gezamenlijke warming-up wandelen ze tot 11.00 uur door het sportpark. Er is voldoende begeleiding tijdens de loop en iedereen is welkom om de jonge deelnemers aan te moedigen. Wil je graag meelopen? Vraag dan een inschrijfformulier aan je juf of meester. Meelopen is gratis.

Kom in actie met je school
Naast meelopen met de KinderSamenLoop mogen kinderen met hun school allerlei acties bedenken om vooraf geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op elke basisschool in Uden, Volkel en Odiliapeel komt een doos te staan om het opgehaalde geld te verzamelen. Daarnaast kun je tot en met september statiegeldbonnen van lege flessen inleveren bij Jumbo de Laak en de Jumbo in Volkel. De opbrengst hiervan gaat naar KWF. Of koop en versier een kaarsenzak. Deze worden 's avonds gebruikt tijdens de indrukwekkende Kaarsenceremonie. Zo lopen de wandelaars ook tijdens de nacht door een zee van licht.

Glazen Huis en nagellakactie
Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er 24 uur lang van alles te beleven op het terrein. Dtv Uden is erbij om daarvan live verslag te doen vanuit de mobiele radiostudio. Net als in het bekende Glazen Huis kunnen bezoekers hier tegen betaling een liedje aanvragen. Natuurlijk gaat ook deze opbrengst naar het goede doel. En op zondag 23 september tussen 11.00 en 14.00 uur nemen de ouders en het broertje van nagellakheld Tijn hun intrek in de studio. Samen met Udense vrienden zetten zij de beroemde actie van Tijn voort. Dus kom langs, doneer en laat je nagels lakken voor KWF Kankerbestrijding.

Teamcaptainsavond
Voor de captains van de deelnemende teams is er op woensdag 29 augustus van 20.00 tot 21.30 uur een informatieve teamcaptainsavond. Tijdens deze bijeenkomst in MC Uden aan de Loopkantstraat 17 worden de organisatorische zaken rondom het evenement toegelicht. De captains kunnen dan ook met vragen terecht bij een van de vrijwilligers, en tegelijkertijd kennismaken met de andere teamcaptains. Ook goed om te weten: teamcaptains kunnen op donderdag 20 september vanaf 20.00 uur bij Meneer Prinssen de shirts voor hun teamleden, de donatiebox en het infopakket ophalen.

De SamenLoop voor Hoop Uden, Volkel en Odiliapeel start zaterdag 22 september om 15.00 uur en eindigt een dag later, ook om 15.00 uur. Kijk voor meer informatie over dit evenement, de KinderSamenLoop, verkooppunten van de kaarsenzakken of andere informatie op www.samenloopvoorhoopuden.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant