Shogun in Oss. (foto: Bibliotheek Oss)
Shogun in Oss. (foto: Bibliotheek Oss)

Wisent in publiekshal gemeentehuis

Algemeen 645 keer gelezen

UDEN | De opgezette wisentstier 'Shogun' uit De Maashorst is vanaf vrijdag 21 september te bezichtigen in het gemeentehuis van Uden. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om de wisent van dichtbij te bekijken en meer te leren over zijn soortgenoten en hun rol in de Maashorst.

Vanaf het voorjaar 2016 grazen er wisenten op de Maashorst. De kudde verblijft in een wengebied van 200 hectare. Samen met taurossen en exmoorpony's zorgen zij voor de begrazing van de Maashorst. De wisenten maken deel uit van een Europese fokprogramma. Sinds hun aanwezigheid in de Maashorst zijn er al vijf kalfjes geboren. Helaas is Shogun eind 2016 wegens ongewenst gedrag verwijderd uit de kudde en gedood. Het dier is daarna opgezet en wordt sindsdien ingezet voor informatie en educatie.

Begrazingsgebied
De komende jaren blijven de wisenten nog in een afgesloten begrazingsgebied. Dit gebied is toegankelijk via excursies onder leiding van een Maashorstranger of tijdens open dagen. Excursies zijn te reserveren via Natuurcentrum De Maashorst.

On tour
Shogun is vanaf december 2017 'on tour'. Eerder was hij te zien in het Natuurcentrum De Maashorst en het gemeentehuis van Landerd. De wisent staat van 21 september tot en met 20 november in het gemeentehuis van Uden. Op infopanelen in de publiekshal van het gemeentehuis kunt u meer lezen over het leefgebied en de wisent als diersoort. Na Uden krijgt Shogun een speciale plek op de Margriet Winterfair in de Brabanthallen. Later dit jaar staan ook het Provinciehuis, gemeente Bernheze en kinderboerderij de Elzenhoek in Oss op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant