Afbeelding

Udens festival Planet Pul wordt nieuw leven ingeblazen

Kunst en cultuur 331 keer gelezen

UDEN | Het Udense festival 'Planet Pul', dat werd gehouden in de jaren negentig, wordt aankomende vrijdag nieuw leven ingeblazen. Een nieuw concept, met historie voor liefhebbers van progressieve rock en alternatieve metal.

Onder de naam 'Planet Pul Festival' werd tussen 1993 en 1999 jaarlijks in juni een festival voor de liefhebber van progrock georganiseerd in Stadion De Kuip, van de Udense atletiekvereniging De Keien. Verschillende grote namen stonden daar op het podium, zoals Fish en Porcupine Tree. De Pul blaast Planet Pul nieuw leven in met de Britse band Arcane Roots en het Udense All Points North.

De Engelse band Arcane Roots gaf deze zomer aan te stoppen en de show in De Pul is daarom een van de laatste keren dat de band live te zien is in Europa. Het uit Londen afkomstige power-trio Arcane Roots vermengt indringende rock en technische metal met elektronische en bombastische pop invloeden. De band toerde eerder met Muse en Biffy Clyro en gaf eerder dit jaar energieke live shows op Eurosonic Noorderslag en Paaspop. Kaartjes zijn verkrijgbaar via livepul.com. Een ticket kost 15.82 euro, inclusief servicekosten. De tickets zijn ook verkrijgbaar bij de Primera.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant