Afbeelding

ApneuVereniging met de maskerraad naar Bernhoven

Algemeen 537 keer gelezen

UDEN | ApneuVereniging Oost Brabant/Rijk van Nijmegen is op dinsdag 25 september te gast bij Dokter op Dinsdag @ Bernhoven.

Apneu is een aandoening die er min of meer insluipt en die je niet direct in de gaten hebt. Apneu betekent letterlijk: geen lucht. Bij apneu wordt de luchtweg kortere of langere tijd afgesloten waardoor de hersenen even geen zuurstof krijgen. Zo'n afsluiting kan 10 seconden maar ook langer dan een minuut duren en kan wel tien tot meer dan veertig keer per uur voorkomen. De afsluiting gebeurt doordat de tong naar achteren zakt, of doordat de huig de keel afsluit.

Een goede nachtrust is van levensbelang. Wanneer je last hebt van apneu wordt die goede nachtrust bedreigd. Soms merk je het niet eens zelf. Wat is apneu? Welke oorzaken spelen een rol bij apneu? Wat kun je er aan doen? De ApneuVereniging regio Oost Brabant/Rijk van Nijmegen en de maskerraad zijn deze avond onze gasten en vertellen je alles over apneu, en ook krijg je de gelegenheid tot het bekijken en passen van diverse Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) – maskers die momenteel in Nederland worden uitgegeven. De OSAS-verpleegkundige van Bernhoven vertelt meer over de aanpak van apneu binnen Bernhoven. Aanmelden is verplicht en kan via www.bernhoven.nl/dod of 0413 - 40 29 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant