Kitty Trepels van Mil neemt cheque in ontvangst van Monique van Amelsvoort
Kitty Trepels van Mil neemt cheque in ontvangst van Monique van Amelsvoort

Rotary Uden schenkt 2940 euro aan kankeronderzoek

Human Interest 807 keer gelezen

UDEN | Rotary Uden heeft tijdens een benefietconcert van 12 september in Markant Uden een cheque ter waarde van 2940 euro overhandigd aan de organisatrice van deze avond, Kitty Trepels van Mil. Het geld komt ten goede aan het Radboud Oncologie Fonds, dit fonds financiert onderzoek naar kanker waar Ziekenhuis Bernhoven ook van profiteert.

Monique van Amelsvoort, voorzitter van Rotary Uden, is blij dat ze Kitty kon verrassen. "We hebben Kitty als gast gehad op een van onze Rotary avonden. Zij inspireerde ons met haar persoonlijke verhaal en de kracht die zij heeft om door te gaan. Onze kersenpluk actie van juni dit jaar, waarbij mensen zelf kersen mochten plukken op de boomgaarde van de Heische Hoeve, bracht veel geld op. Samen met de eigenaren van de Heische Hoeve, Dennis en Ezra, hebben we besloten om Kitty en haar goede doel te ondersteunen." Een ander gedeelte van de opbrengst zal naar de hersenstichting gaan. 

Ik heb nog iets op mijn lever…
Kitty zelf was onder de indruk van het bedrag en blij dat Rotary Uden het Oncologie fonds wil ondersteunen. Kitty: "Ik ben zelf kankerpatiënt en treed ook op met mijn voorstelling, Ik heb nog iets op mijn lever, die gaat over kanker en alles wat daarbij komt kijken als patiënt. Uiteraard met de nodige humor, ik noem het dan ook een Chemonoloog. Door het bedrag van Rotary Uden wordt verder onderzoek naar kanker ondersteund. Het zou mooi zijn als we met zijn allen er voor kunnen zorgen dat deze ziekte in de toekomst steeds vaker te genezen is." Kitty is met haar voorstellingen nog te zien in het HAN Campus theater, Nijmegen (11-10, 15-11), 't Mozaïek in Wijchen (26-10) , Posttheater, Heerenveen (01-11) en Hofpoort, Coevorden (20-01-19).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant