Boer Corné tussen de koeien
Boer Corné tussen de koeien

Drink een bakkie bij de boer in Volkel

Human Interest 1.126 keer gelezen

VOLKEL | Boer Corné en Arnanda van Dijk van Bed and Breakfast De Volkelse Hooiberg doen aanstaande zaterdag mee met 'Bakkie bij de boer'. Dit is een initatief vanuit de Dutch Agri Food Week, dat tot en met 16 oktober duurt.

Tijdens Bakkie bij de boer kan de consument dichterbij het boerenleven komen staan. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen een bakkie koffie, thee of een glas melk komen drinken aan de Venstraat 3a in Volkel. De boer drinkt dan gezellig wat mee. Iedereen kan hem allerlei vragen stellen, mee in de koeienstal kijken, een rondleiding krijgen en alles te weten komen over het boerenleven. Naast een lekker bakkie krijg je ook de gelegenheid om typische boerenproducten te proeven van het eigen erf. Zo kan je dagverse melk proeven, zelfgemaakte yoghurt en hangop.

Kinderen
Speciaal voor de kinderen zijn er kleurplaten, doe-boekjes, de mogelijkheid om in het stro te spelen, op de grote tractor te zitten en toeteren, alles te bekijken, kalfjes te aaien, en voor wie durft mag zelfs een kalfje op de vinger laten zuigen. De praktijk is zien, voelen, horen en proeven. Een leerzame dag voor kinderen dus.

Parkeren
Bij droog weer is het gewenst om op de fiets te komen, maar er zijn ook voldoende parkeerplaatsen voor auto's. Dit evenement is ook geschikt voor mensen met een handicap, die in een rolstoel zitten of een ziekte hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant