De repetities van slagwerkgroep 'De Brummers' van St. Jan zijn weer begonnen
De repetities van slagwerkgroep 'De Brummers' van St. Jan zijn weer begonnen

Lionsclub helpt met realiseren muziekproject voor ouderen

Human Interest 444 keer gelezen

UDEN | Muziekworkshops voor ouderen mogelijk maken, dat is het doel van het benefietconcert Missions door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Lions Club Ceres presenteert dit muziekspektakel op zaterdag 3 november in Markant Uden. De opbrengst is bestemd voor het muziekproject 'Muziek met een missie' van BrabantZorg.

Samen muziek maken doet ouderen goed, weten ze bij BrabantZorg. Het geeft energie, brengt plezier en heeft een positief effect op de gezondheid. Daarom worden er regelmatig muziekworkshops georganiseerd. Op een laagdrempelige manier kunnen ouderen deelnemen. Zo is er een groep van 20 deelnemers in de locatie St Jan te Uden die komt zingen onder leiding van dirigent Ger van de Wall. Daarnaast oefent de slagwerkgroep De Brummers ('bejaarde drummers') zo'n tien keer per jaar onder begeleiding van dirigent Ben van Kuppenveld van Kunst&Co. Alle ouderen mogen deelnemen aan de muziekworkshops, zowel de bewoners van het verpleeghuis als de zelfstandig wonende ouderen uit de omgeving van St Jan. Carolien Jordens van BrabantZorg: "Hoe mooi zou het zijn als we minimaal wekelijks repetities of workshops kunnen aanbieden, in al onze locaties, met bijvoorbeeld één keer per jaar een gezamenlijk concert! Het geeft mensen de gelegenheid om zich te uiten, om geraakt te worden door de werking van muziek én vooral om elkaar te ontmoeten en samen iets te beleven. Muziek verbindt. Onze ervaringen met de werking van muziek zijn tenminste alleen maar positief. We zouden het aanbod dan ook graag verder willen uitbreiden en professionaliseren."

Benefietconcert
Lionsclub Ceres (Oss, Uden, Veghel) zet zich in om die wens van BrabantZorg te vervullen. Voorzitter Lummie Kamphuis: "We willen ervoor zorgen dat het muziekaanbod van BrabantZorg kan worden uitgebreid. Theater Markant heeft ons aangeboden om te helpen met een benefietconcert. Het orkest verzorgt vaker zo'n benefietconcert in de gemeenten waar de luchtmacht is gevestigd, als vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de opbrengst van het concert kan het muziekproject van BrabantZorg gaan voorzien in meer repetities, professionele apparatuur zoals geluidsboxen en inhuur van muziekprofessionals. Het project begint in Uden, maar zal in de loop van de tijd worden uitgebreid naar andere locaties van BrabantZorg." Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht bestaat uit 41 blazers, een 7-koppige ritmesectie en twee zangers. Samen zorgen zij voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel. In het benefietconcert Missions staan de oefen- en uitzendgebieden centraal waar de luchtmacht zijn werk doet. "Een fantastische show met eigentijdse arrangementen, lichtshow en verhalen op scherm. Een onvergetelijke muzikale reis, die je als toeschouwer meeneemt in de wereld van de luchtmacht. En daarmee laten we je meteen ervaren wat muziek met je kan doen", aldus een woordvoerder van het orkest. Kaarten kun je bestellen via www.markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant