Bosdreef (foto: Google Maps)
Bosdreef (foto: Google Maps)

Excursie omtrent boswerkzaamheden Udenoord

Algemeen 504 keer gelezen

UDEN | De Maashorst is op weg om een grootschalig aaneengesloten natuurgebied te worden, waarin natuurlijke processen een belangrijke rol spelen. In de gemeentebossen van Uden in de omgeving van Naat Piek, Bosdreef, Pnemstraat en Slingerpad worden dit najaar boswerkzaamheden uitgevoerd. De gemeente houdt aanstaande zaterdag een excursie waaraan belangstellenden aan deel kunnen nemen.

In het bos worden diverse maatregelen uitgevoerd die ons dichter bij dit doel brengen. Er worden bomen gekapt om ruimte te geven aan de natuurlijke processen en ontwikkeling van de overblijvende bomen. Op de opengevallen plekken planten we  jonge inheemse boomsoorten terug om de biodiversiteit te vergroten. Oranje gemarkeerde bomen worden geveld. 

Lanen
Bomen die laanbomen raken worden verwijderd. Hierdoor krijgen laanbomen meer ruimte om hun boomkroon verder uit te laten groeien. Ook worden slechte en dode bomen uit veiligheidsoverwegingen uit de lanen verwijderd.

Excursie
De gemeente geeft graag uitleg over de werkzaamheden en het beheer van de bossen. Hiervoor organiseren ze een excursie waaraan iedereen kan deelnemen. Deze start op zaterdag 13 oktober om 10.00 uur vanaf Naat Piek en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op www.uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant