Afbeelding

Debat over herindeling Uden/Landerd: 'Hiermee hopen we iedereen een stem te geven'

Algemeen 773 keer gelezen

UDEN | Debatcentrum De Grens houdt op zondag 4 november een debat over de herindeling van de gemeente Uden en Landerd. Verschillende gemeenteraadsleden zullen deelnemen aan het debat, daags voor zij op donderdag 8 november een principeakkoord ondertekenen over het samengaan tot de gemeente Maashorst.

Tijdens deze interactieve middag moet het voor de bezoeker duidelijk worden waar de beide gemeenten nu staan en met welke motieven en visie zij in de samensmelting stappen. Onder andere het Landerdse raadslid Jeroen van den Heuvel van Maashorst Vooruit, de Udense Stan Willems van Jong Uden en fractievoorzitter Mari van der Aalsvoort uit het al heringedeelde Meierijstad zullen deelnemen aan het debat. Initiatiefnemer van het debatcentrum Loek Borrèl: "In Landerd is met een referendum de mening van de burgers gepeild, maar in Uden lijkt het gesprek met de burger in mindere mate plaats te vinden. Met een debat hopen we iedereen een stem te geven en tevens meer inzicht te verschaffen in de besluitvorming." Aan de hand van een aantal stellingen moeten inwoners van beide gemeenten meer te weten komen over de aanstaande plannen. 

Debatcentrum De Grens 
Het debat over de herindeling is het eerste debat van debatcentrum De Grens. Initiatiefnemers Rob Vrolijk en Loek Borrèl organiseren samen met Stichting Compass, waar De Pul onderdeel van is, debatmiddagen over actuele cultuurmaatschappelijke thema's. De nadruk zal liggen op lokale en regionale actualiteiten, maar ook interessante (inter)nationale onderwerpen zullen de revue passeren aankomend seizoen. Het debat op zondag 4 november is vrij te bezoeken in De Pul Uden aan de Kapelstraat 13 in Uden. De deuren gaan om 13.00 uur open en om 13.30 uur start het debat. De verwachting is dat de middag rond 16.00 uur op zijn einde loopt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant