Foto: www.landerd.nl
Foto: www.landerd.nl

Schoolbosje Zeeland feestelijk geopend

Algemeen 783 keer gelezen

ZEELAND | Het Schoolbosje in Zeeland werd gisteren tijdens het OERfestival de Maashorst feestelijk geopend door wethouder Hans Vereijken. Het Schoolbosje, aan de Straatsven in Zeeland, is onderdeel van het programma 'Meer Maashorst, een gezond landschap' en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord Brabant.

De randen van het bosje zijn aangeplant op Boomfeestdagen in 1998, 1999 en 2000. De kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Landerd hebben hiervoor hun handen uit de mouwen gestoken. Vandaar de naam 'Schoolbosje'. Wethouder Vereijken bedankte de Zeelandse ondernemers, Sjef en Wilma van Dongen van Fruitzforlife en Smits Houtbouw, die betrokken zijn bij het ontwerp en de realisatie van dit mooie project. Ook was er een dankwoord voor Luuk van Rooij van Varofit die samen met de gemeentelijke sportcoach de opzet van de sporttoestellen heeft bedacht. En ten slotte heeft de wethouder zijn dank uitgesproken aan alle vrijwilligers die hebben geassisteerd bij de aanleg van het Schoolbos en helpen bij het onderhoud.

Eetbaar landschap
Het schoolbosje is ingericht als 'eetbaar landschap'. Begin 2017 hebben leerlingen van basisschool De Wizzert verschillende fruitbomen geplant, o.a. appel, peer, kers, pruim en verschillende bessen en noten. Maar ook minder bekende soorten als de nashipeer. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bezoekers mogen dit fruit plukken en opeten.

Lekker bewegen
In het Schoolbosje is een pad van exact 250 meter dat gebruikt kan worden als hardlooppad. Daaromheen staan toestellen die gebruikt kunnen worden voor sport en fitness. Er staat een bord met nadere uitleg over deze toestellen en suggesties voor trainingsvormen. In het midden kunnen kinderen zich vermaken met zand en water. Maar ook de sporttoestellen zijn voor kinderen een leuke uitdaging. Ook aan de dieren is gedacht. De vele vruchten zijn ook lekker voor bijvoorbeeld vogels en dassen. Voor bijen en vlinders is een bloemenmengsel ingezaaid. Ook zijn bij vriendelijke bomen aangeplant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant