Fragment uit de film
Fragment uit de film

Filmhuis De Pul: The reports on Sarah and Saleem

Kunst en cultuur 375 keer gelezen

UDEN | De filmhuisfilm The Reports on Sarah and Saleem draait donderdag 25 oktober in De Pul Uden. De film vertelt het verhaal van een verliefd stel in Bethlehem. Een geheime affaire, want allebei zijn ze getrouwd en.. hij is Palestijns en zij is Joods.

In het verdeelde Jeruzalem is een relatie zoals tussen Sarah en Saleem geen privézaak. Nadat Sarah en Saleem samen in een club in Bethlehem zijn gesignaleerd, duurt het niet lang of Saleem krijgt van twee kanten de veiligheidsdiensten op zijn nek. Een simpel geval van overspel verandert in een spionagezaak, die een extra politieke dimensie krijgt door het feit dat Sarahs echtgenoot een hoge functie in het Israëlische leger bekleedt. Dat verlammende toezicht op het persoonlijke leven – in de vorm van staatssurveillance én sociale controle – aan beide zijden van de muur die Israël en Palestina scheidt, wordt door regisseur Muayad Alayan aan de orde gesteld in deze twee uur durende film.

De film wordt op donderdag donderdag 25 oktober om 20.00 uur vertoond in de bioscoop in De Pul. Reserveren kan via filmpul.com en wordt aangeraden. Entree is 6 euro. Entree filmpashouders 5 euro inclusief consumptie. Zaal open 19.15 uur, aanvang film 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant