Gewoon Goed is te vinden aan de Udenseweg 4-6 in Uden
Gewoon Goed is te vinden aan de Udenseweg 4-6 in Uden Foto: Herman Kaalverink

Bezoek het Autisme Café bij Gewoon Goed

Human Interest 1.004 keer gelezen

UDEN | Bij Participatiecentrum Gewoon Goed vindt eens in de maand het Autisme Café plaats, en wel op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met het Autisme Spectrum Stoornis én hun omgeving. Op donderdag 1 november is het thema 'Autisme met depressie' en is Zjos Dekker te gast om hierover te praten.

Tijdens de bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen besproken waar personen met autisme en hun omgeving ervaringen kunnen uitwisselen. Iedere maand komen er verschillende thema's aan bod. Voorbeelden zijn autisme en puberteit, autisme en relatie en autisme en depressie. Laatstgenoemde is het thema op 1 november. Met behulp van een gespreksleider wordt ervoor gezorgd dat iedereen deel kan nemen en desgewenst zijn of haar verhaal kan doen. Voor enkele avonden, en dus ook de eerstvolgende, wordt een gastspreker uitgenodigd die als (ervarings)deskundige komt vertellen over een thema.

Luisteren
Je hoeft niet verplicht actief deel te nemen aan het Autisme Café. Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en dat er een veilige sfeer is. Wie alleen wil luisteren is dus ook welkom. Daarnaast is er een mogelijkheid om vooraf een ontmoeting te hebben met iemand van Gewoon Goed, zodat er in het Autisme Café een bekend gezicht zit. Ben je geïnteresseerd en wil je langs komen? Meld je dan aan via het mailadres p.v.leeuwen@planhwerkt.nl of bel naar telefoonnummer 0413 85 15 11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant